12:54 07.05.2017

Порошенко: в дні проведення Євробачення в Києві Рада Євросоюзу ухвалить остаточне рішення щодо "безвізу" для українців

2 хв читати
Порошенко: в дні проведення Євробачення в Києві Рада Євросоюзу ухвалить остаточне рішення щодо "безвізу" для українців

Євробачення є найвідомішим пісенним конкурсом у світі і незалежно від того, представник якої країни виграє "Євробачення-2017", цей конкурс стане торжеством європейських цінностей, європейської єдності та солідарності, переконаний президент України Петро Порошенко.

" Перший конкурс пройшов 1956 року. Пісня теж об’єднувала Європу, заліковувала рани, нанесені Другою світовою. І ніхто не міг тоді ще уявити, що цей конкурс стане символом розвитку шоу-бізнесу, комунікаційних технологій і телебачення як мистецтва. Україна значно пізніше за інші країни приєдналася до цього конкурсу, але вже вдруге приймає «Євробачення» у себе ", - нагадав П.Порошенко у своєму зверненні з нагоди офіційного старту "Євробачення-2017", оприлюдненому в полудень неділі.

Глава Української держави нагадав, що перемога співачки Руслани Лижичко навесні 2004 р. виявилася співзвучною з першим проєвропейським Майданом. Тріумфальний виступ Джамали минулої весни в Стокгольмі знову привів "Євробачення" в Київ. Потужна міжнародна підтримка пісні "1944" стала знаком солідарності з кримсько-татарським народом. Чи не вперше на конкурсі перемогла пісня такого драматичного напруження.

"Дуже дякую тобі, Джамала, за перемогу. За те, що зробила можливим, щоб це велике європейське свято прийшло в Україну. Увага сотень мільйонів телеглядачів усього світу буде в ці дні прикута саме до України, до наших європейських прагнень, до нашої боротьби за свободу і незалежність", - висловив переконання П.Порошенко.

Він також зазначив, що стало глибоко символічним, що саме в дні Євробачення Рада Євросоюзу ухвалить фінальне рішення по безвізовому режиму. "Запам’ятайте цю дату – 11 червня. З цієї дати громадяни України отримають можливість без віз подорожувати країнами Європейського Союзу. Це – перший вагомий результат тих реформ, які відбуваються в Україні протягом останніх трьох років", - заявив президент України.

П.Порошенко і побажав усім українцям відчути себе народними дипломатами в ці дні, коли в Київ приїхало стільки іноземних гостей.

"Хай кожен із нас зробить так, щоб вони поверталися додому з якомога кращими враженнями про нашу з вами країну. Яка б країна не виграла конкурс, він стане торжеством європейських цінностей, європейської єдності і солідарності.

А Україна - це Європа. Без жодних сумнівів! Вітаю, вас, дорогі українці із європейською весною. Слава Україні! Слава Європі!", - звернувся президент України у своєму зверненні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА