11:37 16.05.2017

Депутат Лещенко заявляє про бездіяльність генпрокурора у питанні притягнення до відповідальності Ю. Бойка

2 хв читати
Депутат Лещенко заявляє про бездіяльність генпрокурора у питанні притягнення до відповідальності Ю. Бойка

Народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко заявляє про бездіяльність генерального прокурора Юрія Луценка у питанні притягнення до відповідальності голови фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко за афери зі скрапленим газом.

На брифінгу у вівторок депутат розповів, що двічі звертався до генпрокурора з приводу відкриття кримінального провадження щодо Ю. Бойка "за його сприяння в аферах Курченка зі скрапленим газом".

"Курченко створив низку фіктивних підприємств, які купували видобутий в Україні скраплений газ, який за законом мав реалізовуватися на аукціонах для потреб населення. Але замість того структури іншого збору в Іспанії купували його за мінімальною ціною, потім реалізовували його приватному бізнесу за ринковою ціною. У результаті державі було завдано збитків на $5,7 млрд", - розповів він.

С. Лещенко поінформував, що це провадження проігнорував як Ю. Луценка, так і його попередник Віктор Шокін.

"Для того, щоб Курченко міг провернути цю аферу, обсяги споживання скрапленого газу населенням були завищені в 25-30 разів. Бойко, доки був народним депутатом, направляв до Генпрокуратури подання про те, що ця злочинна схема. Щойно Бойко став міністром енергетики, він почав сприяти цій афері... я сьогодні оприлюдню подання, яке фактично є доказом змови Генпрокуратури і лідера Опозиційного блоку", - зазначив депутат.

Парламентарій пояснив, що згідно з документом, Ю. Бойку інкримінувалися злочини, передбачені ч. 5. ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах).

"У результаті того, що це подання не отримало розвитку, не потрапило до Верховної Ради, Бойко не просто залишається лідером фракції, але і одним з вірогідних кандидатів на посаду президента", - зазначив депутат.

Розповідаючи про оприлюднену у вівторок прес-секретарем Ю. Луценка Ларисою Сарган доповідну записку начальника Департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергія Горбатюка про те, що не були встановлені факти, що доводять причетність Ю. Бойка до злочинній схемі закупівлі за завищеною ціною вишок для видобутку нафти і газу на Чорноморському шельфі, С. Лещенко сказав, що його документ стосується інших злочинів.

"Цей документ не стосується бурових установок. Він стосується скрапленого газу, афери Курченка за сприяння Ю. Бойка...Генпрокуратура намагається перевести це провадження на тему з буровими установками для того, щоб посіяти в суспільстві певну думку про ті розкриття, що робляться антикорупційними активістами", - пояснив парламентарій.

На його переконання, "це типова практика Генпрокуратури, вони виводять корупціонерів з-під удару, щоб вони і далі займалися своїми справами і ділилися награбованими грошима".

"Протягом року на посаді прокурора Луценко не лише нічого не зробив, але і поховав ті провадження, які були в Генпрокуратурі на Бойка", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА