15:25 16.05.2017

Сюмар: Блокування Інтернет-ресурсів не робить честі Україні, але в інформвійні цей крок можна зрозуміти

2 хв читати
Сюмар: Блокування Інтернет-ресурсів не робить честі Україні, але в інформвійні цей крок можна зрозуміти

Блокування будь-яких Інтернет-ресурсів в Україні можливе лише за наявності доказової бази, що підтверджує необхідність такого рішення, заявляє народний депутат, голова комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Верховної Ради Вікторія Сюмар (фракція "Народний фронт").

"Наразі країна (Україна – ІФ) не має такого досвіду. Такий досвід мають дуже мало країн світу, такі як Китай, Росія, Туреччина, що дозволяють собі блокувати різні Інтернет-ресурси. Потрапляння в такий клуб не робить честі країні", - сказала вона журналістам у вівторок у Києві.

"Однак в умовах інформаційної війни, за наявності доказової бази ця міра може бути зрозумілою", - додала народний депутат.

В. Сюмар зазначила, що соціальні мережі, які, згідно з рішенням РНБО, будуть заблоковані в Україні, контролюють ФСБ Росії і їх використовують для "промивання мізків" не лише росіян, а українців, які користуються цими соціальними мережами.

Між тим, парламентарій зазначила, що для України, яка прагне бути членом Європейського співтовариства, такі заборони можливі лише з ретельної доказовою базою.

"І я би просила, щоб СБУ таку доказову базу для переконливості надала. Лише такі підходи можливі для обмеження Інтернет-ресурсів", - заявила глава парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики.

Як повідомлялося, Україна внесла ТОВ "Мейл.РУ ГРУП" (Москва), ТОВ "Вконтакте" (Санкт-Петербург), ТОВ "ВКонтакті" (Київ), ТОВ "Мейл.РУ Україна" (Київ) до списку юридичних осіб, щодо яких застосовуються спеціальні економічні санкції.

Президент України Петро Порошенко указом від 15 травня ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", до списку юросіб якого потрапили зазначені компанії.

Як повідомляється у рішенні РНБО, Інтернет-провайдерам забороняється надавати послуги з доступу користувачам мережі Інтернет до ресурсів сервісів Mail.ru (www.mail.ru) і соціально-орієнтованих ресурсів "Вконтакте" (www.vk.com) і "Одноклассники" (www.ok.ru).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА