11:40 18.05.2017

ВР забракло голосів, аби запропонувати РНБО ввести санкції проти Януковича

2 хв читати
ВР забракло голосів, аби запропонувати РНБО ввести санкції проти Януковича

Верховна Рада не підтримала внесення на розгляд РНБО пропозиції про застосування персональних санкцій стосовно колишніх високопоставлених чиновників, зокрема екс-президента України Віктора Януковича, а також бізнесменів.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідну постанову №5350 про захист національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, протидію терористичній діяльності на засіданні парламенту в четвер підтримали 202 народних депутати за 226 необхідних для позитивного рішення.

Спікер двічі поставив на голосування повернення до розгляду цього питання, пропозиції також не набрали необхідної кількості голосів.

"На жаль, голосів немає. Постанову відхилено", - резюмував голова Верховної Ради України Андрій Парубій.

Відхиленою постановою передбачалося затвердження та внесення на розгляд РНБО пропозиції про застосування персональних санкцій за створення реальних або потенційних загроз національним інтересам, національній безпеці, суверенітету і територіальної цілісності, сприяння терористичній діяльності.

До документа додається список із 21 осіб. Серед них - екс-президент В.Янукович, екс-глава МВС Віталій Захарченко, екс-генпрокурор Віктор Пшонка, екс-глава Адміністрації президента Андрій Клюєв, син В.Януковича, бізнесмен Олександр Янукович, екс-нардепи Артем Пшонка і Сергій Клюєв, екс -прем'єр Микола Азаров, екс-міністр освіти і науки Дмитро Табачник, екс-глава НБУ Сергій Арбузов, бізнесмени і політики Юрій Іванющенко, Олександр Клименко, Дмитро Фірташ, син М.Азарова, екс-нардеп Олексій Азаров, екс-міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова .

Як наголошується в пояснювальній записці, проект постанови пропонує схвалити і внести на розгляд Ради національної безпеки і оборони України пропозиції, які стосуються запровадження персональних санкцій за створення реальних або потенційних загроз національним інтересам, національній безпеці, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяння терористичній діяльності.

У пояснювальній записці в обґрунтуванні необхідності ухвалення постанови наголошується, що, з огляду на збройну агресію РФ проти України, широкий фронт ворожих проявів з боку РФ у військовій, економічній, інформаційній сфері, а також наміри реалізувати плани, що стосуються дестабілізації ситуації в країні, існує гостра необхідність різнопланового протидії агресії РФ в особі тісно пов'язаних з нею осіб.

"Зокрема це стосується екс-президента Віктора Януковича і колишніх українських чиновників, які входять до його найближчого оточення, зокрема Віталія Захарченка, Віктора Пшонки, Миколи Азарова та інших", - йдеться в пояснювальній записці.

Як повідомлялося, в 2016 році Верховна Рада кілька разів безуспішно намагалася включити до порядку денного сесії цей проект постанови - він не набирав необхідної кількості голосів. Однак він з'явився в порядку денному засідання Верховної Ради на 18 травня 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА