15:50 19.05.2017

Парубій сподівається на голосування щодо нового складу ЦВК

2 хв читати
Парубій сподівається на голосування щодо нового складу ЦВК

Голова Верховної Ради Андрій Парубій переконаний, що незабаром парламент оновить склад Центральної виборчої комісії.

"Я зроблю все можливе, щоб якомога швидше завершилися політичні консультації, щоб ми в найближчі тижні змогли внести до порядку денного питання нового складу Центральної виборчої комісії і проголосувати, хоча тут більшою мірою питання залежить від позиції політичних фракцій парламенту", - сказав А. Парубій журналістам у п'ятницю в Києві.

Голова парламенту також зазначив, що політичні консультації щодо кандидатур до складу ЦВК перебувають на завершальному етапі.

Як повідомлялося, президент України вніс до Верховної Ради проект постанови про призначення членами ЦВК 11 осіб. Відповідний документ №4790 опубліковано на парламентському порталі 3 липня 2016 року. Він також вніс проект постанови про звільнення 12 членів ЦВК, зокрема й голову Михайла Охендовського. Тоді лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Гринів заявив, що в парламенті наразі не знайдено консенсусу щодо обрання нового складу ЦВК.

3 жовтня 2016 року голова Верховної Ради України Андрій Парубій повідомив про намір звернутися до президента Петра Порошенка з пропозицією повторно внести подання про призначення членів Центральної виборчої комісії.

25 листопада спікер парламенту заявив, що президент готовий у разі необхідності змінити запропонованих кандидатів до нового складу ЦВК. "Тривають консультації. Буквально позавчора я в черговий раз з цього приводу мав розмову з президентом. Ми з ним узгодили певні позиції. Президент готовий іти на дискусію, готовий йти на заміну того чи іншого кандидата з наявного переліку, для того щоб Верховна Рада позитивно проголосувала", – сказав А. Парубій.

Як відомо, у 12 з 15 членів ЦВК семирічний термін повноважень закінчився 1 червня 2014 року, але вони продовжують виконувати свої обов'язки на підставі змін до закону України "Про Центральну виборчу комісію", які були внесені в березні 2014 року для безперервності виборчого процесу під час президентської виборчої кампанії.

Відповідно до Конституції України Верховна Рада призначає і звільняє членів ЦВК за поданням президента.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА