11:29 23.05.2017

ВР розгляне законопроекти про мовні квоти на ТБ і перейменування Мукачевого

2 хв читати
ВР розгляне законопроекти про мовні квоти на ТБ і перейменування Мукачевого

Верховна Рада на засіданні в четвер планує розглянути в другому читанні законопроект №5313 про мову аудіовізуальних (електронних) ЗМІ, що стосується мовних квот на телебаченні, свідчить порядок денний пленарного засідання 23 травня, опублікована на офіційному сайті українського парламенту.

Також планується розгляд ряду законопроектів про ЗМІ та рекламі в першому читанні: №5607 про терміни зберігання теле- і радіопередач, №3454 про використання елементів благоустрою та контактної мережі в рекламній діяльності та №4924 про регулювання реклами в сфері народної медицини і залучення коштів населення.

Верховна Рада також у вівторок має намір розглянути проект постанови №5188 про перейменування м. Мукачевого Закарпатської області (уточнення назви), 6 проекти постанов про перейменування сіл в різних областях України, 2 проекти постанов про уточнення меж міст (Миргород Полтавської області і Бережани Тернопільської області) і проект змін меж Слов'янського району Донецької області.

Крім того, Верховна Рада розгляне в першому читанні законопроект №2897 народного депутата Андрія Кожемякіна про введення поняття кримінальних проступків до Кримінального кодексу і Кодексу про адміністративні правопорушення.

У другому читанні буде розглянуто законопроект №4541 заступник голови комітету з питань промполітики та підприємництва Сергія Кіраля про зменшення бар'єрів для залучення іноземних інвестицій.

Парламент у вівторок також розгляне низку екологічних законопроектів. Повторно, після доопрацювання, з пропозиціями глави держави, буде розглянуто законопроект №2009а-д "Про оцінку впливу на навколишнє середовище". У першому читанні будуть розглянуті законопроекти №6106 про стратегічну екологічну оцінку, №6435 про вдосконалення фінансування поводження з радіоактивними відходами, а також №2232а про розвиток сільського зеленого туризму. У другому читанні депутати розглянуть законопроект №4480 про охорону пралісів відповідно до Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат.

На порядку денному засідання також розгляд у першому читанні законопроекту №6437 про особливості доступу дітей з особливими освітніми потребами до освітніх послуг (інклюзивна освіта) і проекти постанов про рекомендації парламентських слухань на тему "Медична реформа в Україні: погляд у майбутнє" і "Про стан і проблеми фінансування освіти і науки в Україні ".

Крім того, парламент розгляне проект постанови №5688 про комісію у справах колишніх партизанів Великої Вітчизняної війни народного депутата Юрія-Богдана Шухевича.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА