16:17 24.05.2017

Експерти поставили Порошенку за третій рік президентства менше 5 балів з 10

2 хв читати
Експерти поставили Порошенку за третій рік президентства менше 5 балів з 10

Середня експертна оцінка діяльності Петра Порошенка за третій рік на посаді президента України становила 4,7 балів за 10-бальною шкалою, свідчать оприлюднені в середу в Києві результати опитування 65 експертів, яке провів фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва 18-23 травня 2017 року.

Найвище експерти оцінили ведення зовнішньої політики (6,3 бала за 10-бальною шкалою), взаємодія з урядом (5,9), взаємодія з парламентом (4,9), виконання функцій гаранта Конституції (4,7), врегулювання збройного конфлікту на Донбасі (4,1).

Основними досягненнями глави держави, на думку експертів, є угода про безвізовий режим між Україною і ЄС, продовження санкцій проти Росії, збереження антиросійської коаліції, посилення обороноздатності і реформа ЗСУ, відносна стабілізація політичної ситуації, відсутність позачергових виборів, стабілізація ситуації на фронті, відсутність повномасштабних військових дій. Кожна з зазначених позицій отримала від 50 до 10 згадок.

Основними невдачами П. Порошенко опитані експерти назвали відсутність прогресу в боротьбі з корупцією, корумповане оточення, повільний темп реформ, відсутність прогресу у врегулюванні ситуації на Донбасі, провальна кадрова політика і непотизм, "ступор" судової реформи, провал реформи правоохоронних органів, недостатню комунікацію з суспільством, падіння рівня довіри до президента. Ці позиції згадали від 20 до 11 респондентів.

Експерти вважають, що у сфері внутрішньої політики президент України найближчим часом має здійснювати реальну боротьбу з корупцією, завершити судову реформу, ініціювати виборчу реформу, сприяти проведенню земельної реформи.

У сфері зовнішньої політики, на думку опитаних експертів, голові держави слід активізувати діалог із США і президентом цієї країни Дональдом Трампом, розширити "нормандський формат" за рахунок США, поглибити співпрацю з ЄС, виконувати Угоду про асоціацію, активізувати співробітництво НАТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА