18:41 06.06.2017

Порошенко обговорив із Коболєвим і Зеркаль рішення Стокгольмського арбітражу щодо позову проти "Газпрому"

2 хв читати
Порошенко обговорив із Коболєвим і Зеркаль рішення Стокгольмського арбітражу щодо позову проти "Газпрому"

Президент України Петро Порошенко заявив, що вважає переможним рішення Стокгольмського арбітражу за позовом "Нафтогазу України" проти "Газпрому" за контрактом на постачання газу і зазначив, що це дозволило відновити справедливість і захистити інтереси України в енергетичній сфері.

"Наші спільні дії, зусилля - і команди НАТО, і юридичних представників, і команди МЗС, яка теж надавала велику допомогу, позиція Адміністрації президента та уряду сьогодні дозволили нам вийти на цей результат. Я вітаю з цим вас і вітаю весь український народ, що нарешті ми маємо захищені інтереси держави, принаймні у надзвичайно важливій енергетичній сфері", - сказав П.Порошенко під час зустрічі із заступником міністра закордонних справ України з питань євроінтеграції Оленою Зеркаль та головою правління НАК "Нафтогаз України" Андрієм Коболєвим, повідомляє прес-служба президента.

"Я можу констатувати, що це є наша переконлива перемога у захисті інтересів України", - додав він.

На думку П.Порошенка, це рішення стало можливим завдяки тому, що українська команда з перших днів зайняла позицію переконливої аргументації в Стокгольмському суді щодо захисту інтересів України, яка була дуже добре юридично доведена.

"Перше - це несправедливість і не ринковість принципу "бери або плати", - констатував президент України, зауваживши, що такий пункт був відображений в українському контракті, але відрізнявся від принципів, які були зафіксовані в європейських контрактах.

"Друга позиція, яка, я вважаю, важлива, - це те, що нарешті газ має перестати бути інструментом політичного тиску на Україну і джерелом корупційних оборудок для представників колишньої української влади. Нарешті ціна на газ формується за ринковим принципом, і це також є наше безумовне досягнення", - наголосив глава держави.

А.Коболєв подякував президенту за підтримку. Він відзначив важливість завершення справи в частині постачання газу остаточними розрахунками. За його прогнозом, цей процес займе близько трьох місяців. Крім того, голова "Нафтогазу" підкреслив важливість ануляції арбітражем вимоги "Газпрому" компенсувати більше ніж $40 млрд.

Він також повідомив, що НАК "Нафтогаз України" цього року очікує завершення транзитної справи. "Сподіваємося, що ми зможемо довести свою правоту і це дозволить нам остаточно поставити крапку в питанні приведення відносин між "Нафтогазом" та "Газпромом" до ринкових, справедливих і прозорих", - резюмував він.

О.Зеркаль високо оцінила роботу команди юристів та команди НАК "Нафтогаз України" в цій справі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА