11:57 07.06.2017

Кучма прибув на засідання ТКГ до Мінська

2 хв читати
Кучма прибув на засідання ТКГ до Мінська

Представник України в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі, другий президент України Леонід Кучма прибув у середу до Мінська на засідання ТКГ.

"Леонід Кучма прибув до аеропорту міста Мінськ", - повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар Л.Кучми Дарка Оліфер.

Раніше в середу в МЗС Білорусі повідомили, що в Мінську почалися засідання робочих підгруп ТКГ. Після зустрічей робочих підгруп очікується засідання ТКГ.

Як повідомлялося, 1 червня перший заступник голови Верховної Ради, представник України в Тристоронньої контактній групі з питань врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко висловила сподівання, що засідання ТКГ у Мінську 7 червня конструктивним.

"Ми вважаємо, що зараз Україна продемонструвала дуже серйозний прогрес у питанні верифікації заручників. Я сподіваюся, що це наближає нас до дуже важливої події, але для цього потрібні бажання і готовність всіх сторін. І дуже хочеться, щоб засідання 7 червня в Мінську було конструктивним і результативним, щоб сторонам вдалося вийти на список і на дату і щоб не виникли знову 122 умови", - сказала І.Геращенко журналістам.

За її словами, на переговорах протилежна сторона постійно висуває якісь нові умови Україні. "Ми вважаємо, що ми закінчили верифікацію, а нам ще кажуть, що ті люди, які вийшли на свободу за "законом Савченко", - так ви їх маєте обійти та опитати", сказала І.Геращенко.

Вона зазначила, що Україна на високому рівні провела верифікацію: "Ми провели на високому рівні верифікацію, і це відзначили і ОБСЄ, і всі сторони, ми пустили в 37 в'язниць, 20 регіонів України, всіх опитали з урахуванням конфіденційності, дотриманням норм міжнародного права".

На думку першого віце-спікера, якісь спірні моменти можна уточнювати, але не повинно бути процесу заради процесу. "А ті спірні моменти, які там є, безумовно, можна уточнювати, головне, щоб це не тривало роками, щоб це не був процес заради процесу і ходіння по колу, те, на що сьогодні перетворився уесь цей процес", - зазначила І. Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА