09:28 15.06.2017

У МЗС підтверджують зустріч Порошенка і Трампа, але не називають конкретних дат

2 хв читати
У МЗС підтверджують зустріч Порошенка і Трампа, але не називають конкретних дат

У Міністерстві закордонних справ України підтверджують зустріч глав держав України і США, однак не називають конкретних дат. "Зустріч відбудеться, звичайно, ми її готуємо. Але ми маємо витримати інтригу. Найближчим часом (прес-секретар глави держави - ІФ) Святослав Цеголко зробить відповідну заяву, синхронно з нашими американськими друзями, але ми зараз працюємо над змістовною частиною мови", - сказав глава МЗС України Павло Клімкін журналістам у середу в Києві, відповідаючи на запитання про можливість майбутнього візиту президента України Петра Порошенка до США вже наступного тижня.

Міністр також зазначив, що на порядку денному зустрічі будуть питання про виконання Росією своїх зобов'язань у рамках Мінських домовленостей, а також питання окупованого Криму, доступ до нього міжнародних спостерігачів, питання двостороннього співробітництва України та США, а також допомога українським реформам.

Також, за словами міністра, розглядатимуть питання щодо співпраці в сфері безпеки між Україною та США. Глава зовнішньополітичного відомства анонсував "важливі політичні рішення в цій сфері".

Міністр також уточнив, що сторони при підготовці до зустрічі П.Порошенка і Д. Трампа погоджували формат участі США у переговорах щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

"Нам було перед цією зустріччю важливо домовиться з американськими партнерами щодо їх формату ангажування, чи буде це паралельний формат, чи це буде формат взаємодії на певних рівнях з нормандським форматом. Тому чекайте найближчим часом багато важливих новин", - анонсував П.Клімкін.

За словами глави МЗС, українська і американська сторона продовжать пошук варіантів взаємодії щодо чинення тиску на РФ.

"Ми працюватиммо над тим, щоб узгодити логіку нашої взаємодії щодо тиску на Росію", - підсумував П. Клімкін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

Євросоюзу необхідний "стрибок" в оборонній політиці, вважає Боррель

Нетаньягу після ухвалення РБ ООН резолюції про припинення вогню в Газі скасував візит делегації Ізраїлю в США

Свириденко задекларувала 1,9 млн грн доходів за 2023 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА