20:01 21.06.2017

Подання на позбавлення недоторканності Лозового - це політичне замовлення

2 хв читати
Подання на позбавлення недоторканності Лозового - це політичне замовлення

Подання генерального прокурора України Юрія Луценка на позбавлення народного депутата фракції Радикальної партії Андрія Лозового є політичним замовленням, переконаний лідер фракції Олег Ляшко.

"Подання на Андрія Лозового - це виконання Луценко політичного замовлення президента Порошенко по залякуванню і переслідуванню нашої опозиційної політичної сили", - написав О.Ляшко на своїй сторінці в соцмережі Facebook в середу ввечері.

При цьому він закликав главу держави і генпрокурора "хоча б посадити по троє своїх друзів, як обіцяли українцям".

Як повідомлялося, подання на зняття недоторканності з п'яти народних депутатів, в т.ч. О.Лозового, надійшли до Верховної Ради в середу, голова парламенту Андрій Парубій направив їх до профільного комітету. Перед цим Ю.Луценко повідомив про направлення відповідного подання Генпрокуратурою в парламент. За словами генпрокурора, в діях О.Лозового вбачаються ознаки умисного ухилення від сплати податків в розмірі 1,846млн грн.

Раніше, за словами Ю.Луценка, в ході спільної перевірки поданих електронних декларацій ГПУ, САП і НАБУ до Верховної Ради України підготовлені подання на зняття депутатської недоторканності з народних депутатів Геннадія Бобова (ст. 212, 366 прим 1 КК України), Євгенія Дейдея ( ст. 368 прим 2 КК України) та Андрія Лозового (ст. 212, 368 прим 2 КК України). Ст.212 Кримінального кодексу України - "Ухилення від сплати податків і зборів", ст.368-2 КК - "Незаконне збагачення".

19 травня О.Лозовий заявив, що вважає намір Ю.Луценко зняти з нього депутатську недоторканність політичною розправою і не збирається тікати з України. 22 травня він повідомив, що подав до суду позовну заяву до Ю.Луценка про захист честі, гідності та ділової репутації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА