10:25 22.06.2017

Лозовий звинувачує Луценка в перевищенні повноважень у зв'язку із обвинуваченнями на свою адресу

2 хв читати
Лозовий звинувачує Луценка в перевищенні повноважень у зв'язку із обвинуваченнями на свою адресу

Народний депутат фракції Радикальної партії Андрій Лозовий стверджує, що Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) не має жодних доказів в обвинуваченнях, які висуває до нього генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Чи не є доказовою базою те, що написав Луценко. НАБУ на мене не подавало, про це є заява Холодницького (керівник САП Назар Холодницький - ІФ) того ж дня", - сказав О.Лозовий журналістам у кулуарах Верховної Ради в четвер.

Він наголосив, що генеральний прокурор перевищує свої службові повноваження.

О.Лозовий також зазначив, що вважає подання генпрокурора на зняття з нього депутатської недоторканності "відкритим свавіллям, правовим нігілізмом" і помстою за те, що Радикальна партія не має наміру голосувати "за так звані медичну, пенсійну і земельну реформи".

Як раніше повідомлялося, Генеральна прокуратура передала Верховній Раді в середу подання на зняття недоторканності з депутатів Андрія Лозового (фракція Радикальної партії), Олеся Довгого (група "Воля народу"), Євгена Дейдея, Максима Полякова (обидва - фракція "Народний фронт") і Борислава Розенблата (фракція "Блок Петра Порошенка").

За словами Ю.Луценка, в діях А.Лозового вбачаються ознаки умисного ухилення від сплати податків у розмірі 1,846млн грн, що кваліфікується статтями 212 і 368-2 Кримінального кодексу України.

19 травня А.Лозовий заявив, що вважає намір Ю.Луценка зняти з нього депутатську недоторканність політичною розправою і не планує їхати з України. 22 травня він повідомив, що подав до суду позовну заяву до Ю.Луценка про захист честі, гідності та ділової репутації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА