14:07 26.06.2017

Зустріч лідерів Нормандського формату відбудеться наприкінці червня - початку липня

1 хв читати
Зустріч лідерів Нормандського формату відбудеться наприкінці червня - початку липня

Зустріч лідерів України, Франції, Німеччини та РФ відбудеться наприкінці червня - на початку липня поточного року, заявляє президент Франції Еммануель Макрон.

"Стосовно дати (зустрічі - ІФ), її обговорюють. Це буде десь між кінцем червня - початком липня. Зараз ми вчотирьох у найближчі години вирішуватимемо із учасниками", - сказав Е.Макрон у понеділок у Парижі на спільній з президентом України Петром Порошенком прес-конференції у рамках робочого візиту глави Української держави до Франції.

Він зазначив, що сторони по-різному аналізують ситуацію і виконують свої зобов'язання. "Ми чітко провели моніторинг, у нас є мировий суддя - це ОБСЄ, спостерігачі щодня працюють і на місці констатують постріли та знають, хто відповідає за постріли", - сказав Е.Макрон.

У зв'язку з цим, за словами французького президента, треба виробити новий ефективний підхід, і коли всі будуть налаштовані конструктивно, то можна досягти результату. "Потрібен підхід, орієнтований на результат, потрібні попередні умови, і нам, напевно, треба ще кілька місяців, щоб домовленості досягли успіху", - висловив думку Е.Макрон.

При цьому він вважає, що не треба починати процес врегулювання від самого початку, треба продовжити роботу в тому ж руслі із залученням моніторингу ОБСЄ: "Нам треба просуватися вперед, не починати весь процес спочатку, не перерозподіляти основи цього процесу, а продовжити роботу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА