12:45 27.06.2017

Парубій розраховує, що ВР 13 липня зможе зняти недоторканність із 5 нардепів

1 хв читати
Парубій розраховує, що ВР 13 липня зможе зняти недоторканність із 5 нардепів

Голова Верховної Ради Україна Андрій Парубій розраховує, що в четвер, 13 липня, останнього пленарного тижня перед парламентськими канікулами український парламент зможе зняти недоторканність із п'яти народних депутатів, про що просить Генеральна прокуратура України.

"На четвер останнього пленарного тижня ми можемо винести на розгляд ці питання, але, звичайно, ми чекаємо на рішення комітету (регламентного - ІФ)", - сказав А.Парубій на прес-конференції в Києві у вівторок.

Він наголосив, що в цьому питанні не можна порушувати процедуру, передбачену законодавством. "Це може призвести до того, що будь-яке рішення і голосування Верховної Ради може бути оскаржене в суді та скасоване", - сказав спікер.

Згідно з календарним планом ВР, останній пленарний тиждень поточної 6-ї сесії VIII скликання відбудеться з 11 по 14 липня.

Як повідомлялося, увечері 21 червня прес-секретар голови парламенту А.Парубія Андрій Ковальов повідомив, що подання на зняття недоторканності з п'яти народних депутатів надійшли до Верховної Ради і спікер направив їх до регламентного комітету. Подання надійшли на Андрія Лозового (фракція Радикальної партії), Олеся Довгого (група "Воля народу"), Євгена Дейдея, Максима Полякова (обидва - фракція "Народний фронт") і Борислава Розенблата (фракція "Блок Петра Порошенка").

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА