10:20 29.06.2017

ГПУ направила письмове повідомлення про підозру Курченку

2 хв читати
ГПУ направила письмове повідомлення про підозру Курченку

Генеральна прокуратура України склала письмове повідомлення про підозру українському бізнесменові Сергію Курченку, який втік до Москви після Революції гідності, і направила його за місцем реєстрації С.Курченка.

"Громадянину України Курченку Сергію Віталійовичу, 21.09.1985 року народження, зареєстрованого за адресою: Харківська область, м. Чугуїв, вул. Чапаєва, 9, повідомляється про те, що Генеральною прокуратурою України 27.06.2017 у кримінальному провадженні №42016000000003393 складено письмове повідомлення йому про підозру у вчиненні кримінальних злочинів. Письмове повідомлення про підозру направлено Курченку С.В. за адресою його місця реєстрації: Харківська область, Чугуїв, вул. Чапаєва, 9. Крім того, з текстом письмового повідомлення про підозру Курченко С.В. має право ознайомитися, прибувши до Генеральної прокуратури України за адресою: м. Київ, вул. Різницька, 13/15", - йдеться в повідомленні про складання підозри, розміщеному на сайті відомства.

Згідно з повідомленням, С.Курченка підозрюють у створенні, забезпеченні діяльності та керівництві злочинною організацією, метою якої було здійснення тяжких і особливо тяжких злочинів та участі у злочинах зазначеної організації в період з січня 2010 року до лютого 2014 року.

Обвинувачення стосується злочинного заволодіння майном державних і приватних організацій (Національного банку України, ПАТ "Укрнафта", ПАТ "Укргазвидобування". ПАТ "Реал Банк", ПАТ "Брокбізнесбанк" та інших) шляхом зловживань повноваженнями посадових осіб та службового підроблення документів з подальшим відмиванням доходів , отриманих злочинним шляхом.

Як повідомлялося, 30 травня 2017 року прокуратура Одеської області погодила і направила українському бізнесменові, наближеному до колишнього президента України Віктора Януковича, Сергію Курченку повідомлення про підозру у створенні злочинної організації і легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.

"У вівторок, 30 травня, прокуратура області погодила і направила повідомлення про підозру колишньому голові наглядової ради групи компаній С.Курченку в скоєнні низки злочинів, серед яких створення злочинної організації, ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах, зловживання службовим становищем, легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом тощо", - зазначено в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

Євросоюзу необхідний "стрибок" в оборонній політиці, вважає Боррель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА