15:14 07.07.2017

Луценко закликає ВР скасувати інститут депутатської недоторканності

2 хв читати
Луценко закликає ВР скасувати інститут депутатської недоторканності

Генеральний прокурор України Юрій Луценко переконаний у необхідності скасування інституту депутатської недоторканності, оскільки нині немає гарантії, що парламентарі, на яких направлено подання до Верховної Ради, не залишать країни до голосування в сесійній залі про зняття з них імунітету.

"Якби я зараз був народним депутатом, я пропонував би на погоджувальній раді розглянути законопроект президента, який пройшов перше читання і має висновок Конституційного Суду про скасування депутатської недоторканності в цілому", - сказав Ю.Луценко журналістам після засідання Комітету Верховної Ради з питань регламенту в п'ятницю.

Він зазначив, що як генпрокурор не може втручатися в діяльність парламенту, але висловив сподівання, що знайдуться депутати, які порушать це питання.

"Без зміни чинного статусу недоторканності народного депутата і порядку притягнення його до кримінальної відповідальності ми безсилі, ми не можемо вам гарантувати, що людина, стосовно якої комітет підтримав наші подання про скасування депутатської недоторканності й арешт, не втече з країни", - наголосив генпрокурор.

Ю.Луценко заявив, що вважає за необхідне обмежити виїзд народного депутата після внесення на нього подання до парламенту. "На цей момент, на жаль, ми не можемо вам гарантувати - у нас для цього немає законних підстав, - що п'ять народних депутатів не залишать країни до голосування. Зокрема ті троє, яких за моїм поданням належить заарештувати після рішення Верховної Ради", - підсумував Ю.Луценко.

Водночас генпрокурор наголосив, що правоохоронні органи звертають увагу не лише на народних депутатів.

"Ми не фокусуємося на депутатах, прикладом цього буде найближчим часом розслідування стосовно високих посадових осіб інших гілок влади", - сказав Ю.Луценко журналістам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

Євросоюзу необхідний "стрибок" в оборонній політиці, вважає Боррель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА