14:09 09.07.2017

Депутати Європарламенту відвідають зону АТО

2 хв читати
Депутати Європарламенту відвідають зону АТО

Депутати Європейського парламенту відвідають зону проведення антитерористичної операції на сході України, заявляє народний депутат фракції партії "Блок Петра Порошенка" Марія Іонова.

"Сьогодні розпочався візит депутатів Європейського парламенту в Дніпро в рамках роботи Парламентського комітету асоціації. Завтра вирушаємо в зону АТО, південь Донецької області", - написала М.Іонова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у неділю.

Депутат повідомила, що голова комітету з боку Європарламенту Даріуш Розатті і член комітету Міхаель Галер почали візит у Дніпро з відвідування музею АТО і лікарні ім.Мечникова.

"Музей особливо вразив фільмом про війну, який демонструвався у великому приміщенні на всіх чотирьох стінах, створюючи ефект присутності на місці подій. Він яскраво продемонстрував, наскільки неабстрактною і близькою є війна. Розмовляючи між собою, депутати під враженням повторювали: "Можеш уявити - війна в Європі? В Європі!", - зазначила парламентарій.

М.Іонова також повідомила, що в лікарні ім.Мечникова делегацію зустрічав головний лікар Сергій Риженко. "Розповів про інтенсивну роботу закладу, який будучи цивільним уже четвертий рік працює по суті військовим шпиталем і за цей час врятував життя понад 2200 тяжкопораненим бійцям, і надав допомогу понад 14000 пораненим військовим і цивільним. Євродепутатам були продемонстровані кулі та елементи шрапнелі, вилучені із тіл поранених. Крім того, вони на власні очі пересвідчилися, що тяжкопоранені надходять до лікарні на щоденній основі в наші дні", - написала вона.

Парламентарій процитувала Д.Розатті: "Ми вражені високопрофесійною роботою персоналу лікарні і волонтерів, і водночас засмучені жертвами агресії та війни. Сьогодні ми тут для того, щоб продемонструвати свою солідарність і дружбу з Україною".

М.Іонова також висловила подяку голові Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентину Резніченку за організацію та сприяння візиту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА