17:44 13.07.2017

ВР розгляне питання про обрання аудитора НАБУ не раніше за осінь - Чумак

2 хв читати
ВР розгляне питання про обрання аудитора НАБУ не раніше за осінь - Чумак

Верховна Рада України не раніше за осінь розгляне питання про обрання свого представника до незалежної комісії з аудиту Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), заявляє член парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції, позафракційний народний депутат Віктор Чумак.

"Ми маємо оголосити новий конкурс, зібрати нові документи, їх розглянути на комітеті, а потім виносити до зали", - сказав В.Чумак журналістам у кулуарах Верховної Ради в Києві в четвер.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи зможе парламент обрати члена комісії з аудиту НАБУ, В.Чумак сказав: "Ні".

Раніше цього дня Верховна Рада знову не змогла призначити свого представника до складу комісії з аудиту НАБУ. За підсумками рейтингового голосування найбільше голосів набрала кандидатура професора Київського національного університету ім. Т.Шевченка Олександри Яновської (207 - "за"). Голова Верховної Ради Андрій Парубій виніс її кандидатуру на затвердження. За призначення О.Яновської аудитором НАБУ проголосували лише 216 народних депутатів за 226 мінімально необхідних голосів.

Як повідомлялося, 12 липня 2017 року Комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції рекомендував на розгляд парламенту чотирьох кандидатів на посаду аудитора НАБУ. Ними стали: професор київського національного університету ім. Т.Шевченка О.Яновська, за яку віддали 13 голосів, адвокат із США Марта Борщ, прокурор з Іспанії Карлос Кастресана та адвокат і професор Академії адвокатури Сергій Гончаренко, за кожного з яких члени комітету віддали по дев’ять голосів.

Як повідомлялося, 21 березня 2017 року Верховна Рада не змогла делегувати Найджела Брауна за своєю квотою до складу комісії з аудиту НАБУ (за нього проголосували 200 парламентарів за мінімально необхідних 226).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА