19:04 17.07.2017

У Раді зареєстровано новий проект постанови про скасування голосування за закон про КС

2 хв читати
У Раді зареєстровано новий проект постанови про скасування голосування за закон про КС

Народний депутат із фракції "Батьківщина" Альона Шкрум повідомила, що зареєструвала у Верховній Раді України ще один проект постанови про скасування рішення Верховної Ради від 13 липня 2017 щодо ухвалення в цілому закону "Про Конституційний Суд України"(№ 6427-д-П2).

"Ми домоглися реєстрації нашої постанови про скасування результатів голосування за закон про Конституційний Суд", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Вона нагадала, що згідно з українським законодавством, народний депутат може впродовж двох днів після голосування за законопроект зареєструвати проект постанови про скасування голосування, якщо були порушення під час його ухвалення.

"Закон був проголосований у четвер. Але в п'ятницю чомусь дивним чином двері відділу реєстрації законопроектів були зачинені і так і не відчинилися. Жодного співробітника відділу, зокрема його керівника увесь робочий день на робочому місці не було", - зазначила А.Шкрум.

Зрештою, за її словами, проект постанови її авторства все ж був зареєстрований. Згідно з інформацією з офіційного сайта парламенту, дата реєстрації документу - 14 липня 2017 року.

"За небезпечним законом про Конституційний суд - він очікує до вересня, доки цю постанову не буде ухвалено або відхилено. Закон умить робить Суд більш залежним від президента, вбиває інститут незалежного КС і вбиває інститут уповноваженого з прав людини. Ну що ж, у вересні - нова війна", - написала вона.

А.Шкрум також пообіцяла розібратися, чому народні депутати не могли в п'ятницю, 14 липня, скористатися своїм правом реєструвати проекти, і чому "відділ реєстрації закрився в п'ятницю без попередження або пояснення".

Як повідомлялося, 13 липня Верховна Рада голосами 245 депутатів прийняла в другому читанні і в цілому закон (№6427-д) про Конституційний Суд України. Цей закон імплементує зміни до Конституції України в частині правосуддя, визначає порядок організації і діяльності КС.

Під час розгляду поправок до законопроекту перед голосуванням народний депутат А.Шкрум заявила про спроби через цей закон зробити Конституційний Суд більше закритим і підпорядкованим президентові України.

Того ж дня в парламенті були зареєстровані два проекти постанови про скасування голосування за закон "Про Конституційний Суд" - народного депутата Юрія Левченка (№ 6427-д-П) і Юрія Дерев’янка (№ 6427-д-П1). Обґрунтувавши свій проект постанови Ю.Левченко зазначив, що цей закон "був ухвалений з грубим порушенням вимог Конституції України".

Проте в п'ятницю, 14 липня, Верховна Рада України відхилила обидва ці проекти постанов про скасування голосування по закон "Про Конституційний Суд".

Згідно з регламентом Верховної Ради, спікер парламенту не може підписати ухвалений закон, якщо зареєстровано проект постанови про скасування голосування за ним.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА