13:13 25.07.2017

Уряд має забезпечити українців доступними ліками і не саботувати програму - "Наш край"

2 хв читати
Уряд має забезпечити українців доступними ліками і не саботувати програму - "Наш край"

Партія "Наш край" вимагає від уряду перезапустити державну програму "Доступні ліки" і забезпечити українців необхідними медикаментами, заявив співголова партії Олександр Мазурчак, направивши відповідне звернення до Кабміну.

Як повідомляє прес-служба партії, за словами О. Мазурчака, уряд продовжує роздавати обіцянки, тоді як за 4 місяці державна програма із забезпечення людей дешевими і безкоштовними ліками так і не запрацювала в повному обсязі.

"Партія "Наш край" постійно отримує на гарячу лінію тривожні сигнали з Вінницької, Волинської, Донецької, Івано-Франківської та інших областей: люди повідомляють про брак ліків, особливо дешевих, передбачених програмою. Натомість влада продовжує роздавати обіцянки. Ми вимагаємо запустити, нарешті, в повному обсязі урядову програму "Доступні ліки", яка стартувала майже чотири місяці тому. Переконані - за цей час за бажання можна вже вирішити всі проблемні питання ", - заявив він.

О.Мазурчак наголосив, що дистриб'ютори медичних препаратів не хочуть закуповувати дешеві ліки, а уряд перекладає відповідальність на місцеву владу і адміністрації.

"Селекторні наради і перекладання відповідальності на місцеві влади, до яких вдається уряд, - це не вирішення проблеми. У регіонах люди чекають на препарати, яких просто немає в аптеках, тому що уряд не врахував підвищений попит і не впливає на дистриб'юторів", - переконаний політик .

Він додав, що уряд обіцяє додаткове фінансування програми в розмірі 200 млн гривень.

"Це свідчить про те, що розрахунок чиновників був неточним і програма вимагає збільшення фінансування. Крім цього, уряд пропонує використовувати імпортну продукцію, замість того, щоб стимулювати вітчизняних виробників ліків", - резюмував О. Мазурчак.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА