11:52 27.07.2017

Лещенко вимагає позбавлення громадянства України у Насірова, САП і ДМС "влаштували футбол" із цим запитом

2 хв читати
Лещенко вимагає позбавлення громадянства України у Насірова, САП і ДМС "влаштували футбол" із цим запитом

Народний депутат України (фракція "Блок Петра Порошенка") Сергій Лещенко повідомив, що кілька місяців намагається через компетентні органи домогтися позбавлення громадянства України у відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, який має громадянство Великобританії.

"Уже три місяці я веду переписку з органами влади з вимогою позбавити громадянства Романа Насірова, який офіційно є громадянином Великобританії, що підтверджено урядом Її Величності і посольством у Києві. Прокуратура і міграційна служба влаштували футбол, перекидаючи Насірова як гарячу картоплю, аби тільки не приймати рішення по суті", - написав нардеп на сторінці у Facebook у четвер і виклав фотокопії відповідей від Спеціалізованої антікоррупцінной прокуратури (САП) і Державної міграційної служби ( ДМС).

Так, у відповіді керівника САП Назара Холодницького зазначено, що запит С.Лещенка про перевірку подвійного громадянства Р.Насірова передано до Державної міграційної служби. У ДМС, у свою чергу, зазначили, що не мають відомостей про подвійне громадянство Р.Насірова.

"Прецедент з Насіровим не лише оголює подвійне дно Порошенка, але і може бути використаний при оскарженні дій президента в судах в Україні та за кордоном", - вважає С.Лещенко.

Як повідомлялося, Р.Насіров підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

У червні посольство Великобританії в Україні підтвердило, що українській стороні було направлено інформацію про наявність британського паспорта у Р.Насірова.

Правоохоронні органи Великобританії вивчають факти наявності правопорушення з боку відстороненого голови ДФС України, у разі їх наявності він як громадянин Великобританії постане перед судом у Сполученому Королівстві.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА