12:03 27.07.2017

Черновецький заявляє, що не має наміру ухилятися від слідства, а ГПУ знає місце його проживання

2 хв читати
Черновецький заявляє, що не має наміру ухилятися від слідства, а ГПУ знає місце його проживання

Екс-мер Києва Леонід Черновецький спростовує заяву Генеральної прокуратури України про те, що він ухиляється від слідства і його місцезнаходження не відоме.

"Я ніколи не ховався від слідчих органів, тим більше, що є Почесним прокурором України і дуже дорожу цією державною нагородою, а також своєю багаторічною сумлінною службою в органах прокуратури України. В Україні я не проживаю вже 6 років, а дані про справжнє місце мого проживання, зокрема і адреса, давно є в Генеральної прокуратури ", - написав Л.Черновецький на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу ввечері.

Він також зазначає, що йому досі не пред'явлено підозру в скоєнні злочину, "тому я навіть не розумію, у чому мене звинувачують".

"Звернення прокуратури до Печерського суду з вимогою оголосити мене в розшук - чергове грубе порушення українського законодавства, за що обов'язково дадуть відповідь в кримінально-правовому порядку всі ті, хто причетні до мого політичного переслідування", - резюмував Л.Черновецький.

Адвокати Л.Черновецького Ігор Степанов і Вікторія Кіріна уточнюють, що правоохоронці мають інформацією про те, що їхній підзахисний перебуває в Ізраїлі.

"Представники правоохоронних органів і прес-секретар Генерального прокурора неодноразово заявляли про те, що наразі їм відомо, що пан Черновецький перебуває в Ізраїлі. Більш того, документи, які підтверджують адресу його проживання, а також те, що він не має наміру ухилятися від слідства, були завчасно подані адвокатами до ГПУ (Генеральну прокуратуру України - ІФ) і компетентні судові органи ", - йдеться в заяві групи адвокатів Л.Черновецького, оприлюдненій у четвер.

"З огляду на цю ситуацію, ще раз наголошуємо, що наш клієнт не має наміру ухилятися від слідства. Більш того, він готовий співпрацювати з ним у правовому полі. Ми закликаємо ГПУ діяти відповідно до закону, а не порушувати його", - резюмується в заяві.

Як повідомлялося, 14 июля 2017 року Л.Черновецькому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

25 липня слідчі Генпрокуратури України отримали дозвіл суду на затримання Л.Черновецького для приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. "З огляду на те, що підозрюваний ухиляється від слідства і його місцезнаходження не відомо, отримано дозвіл суду на його затримання", - повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

У повідомленні наголошується, що Управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями, здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного будівництва об'єкта інженерної та транспортної інфраструктури (вертолітного майданчика) на Парковій дорозі в Києві.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА