15:24 01.08.2017

НАЗК планує конфіскувати у "Свободи" понад 2,3 млн грн через порушення порядку отримання внесків

2 хв читати

Департамент з питань запобігання політичній корупції Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) виявив порушення встановленого законом порядку отримання внеску на підтримку політичної партії "Всеукраїнське об'єднання "Свобода".

Як повідомляється на офіційному сайті НАЗК у вівторок, порушення було зафіксовано за результатами аналізу звіту політичної партії про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за ІV квартал 2016 року. Зокрема, в звіті партії і в банківських виписках були виявлені невідповідності між прізвищами осіб, які здійснювали грошові внески.

"Національне агентство виявило, що 11 платежів на загальну суму 2 330 900 грн було внесено протягом листопада-грудня 2016 року в касу банку головним бухгалтером політсили Ярославом Пелешаком. Також було встановлено, що він отримав через партійну касу ще 26 100 грн внесків від фізичних осіб, що підтверджується прибутковими ордерами. Таким чином, Ярослав Пелешак порушив встановлений законом України "Про політичні партії в Україні" порядок отримання внеску в підтримку політичної партії ", - йдеться в повідомленні.

У НАЗК підкреслюють, що, відповідно до законного порядку, грошові внески на користь політичної партії здійснюються через банківські операції особисто фізичними особами з встановленням персональної інформації зробили внески.

Відповідне порушення за ст.212-15 КУпАП передбачає штраф з конфіскацією суми внеску на користь держави. "Загальний розмір внеску, який підлягає конфіскації, становить 2 357 000 грн", - йдеться в повідомленні.

Відповідне адміністративне провадження щодо притягнення до адміністративної відповідальності головного бухгалтера "Свободи" відкрито в Дарницькому райсуді Києва на основі протоколу НАЗК. Перше судове засідання не відбулося через відсутність представників "Свободи", яких суд належним чином не повідомив про розгляд справи.

Розгляд справи перенесено на 4 вересня 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА