12:56 08.08.2017

Повернення Криму під контроль Києва не повинно розглядатися окремо від деокупації Донбасу - Чубаров

2 хв читати
Повернення Криму під контроль Києва не повинно розглядатися окремо від деокупації Донбасу - Чубаров

Повернення Криму під контроль української влади не повинно розглядатися окремо від повернення Донбасу, вважає голова меджлісу кримсько-татарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров (фракція "Блок Петра Порошенка").

"Крим - не просто територія, і Крим - це не просто люди, які там живуть. Крим - це батьківщина корінного народу України (кримських татар, караїмів і кримчаків - ІФ). Якщо ми зараз залишимо, як ви говорите, на далеку перспективу (повернення Криму під суверенітет України - ІФ), то Росія зробить все, щоб знищити цей корінний народ", - сказав Р.Чубаров на прес-конференції у вівторок у Києві, коментуючи висловлювання німецьких політиків, що питання повернення Криму під суверенітет України треба вирішувати після вирішення проблеми Донбасу.

Р.Чубаров зазначив, що Українська держава не може дозволити, щоб на її території знищували корінні народи. "І тому Крим і територія, неконтрольована нами на східній Україні - Крим і Донбасс, мають бути в одному ряду, і ми маємо одночасно розглядати ці питання", - вважає голова меджлісу кримсько-татарського народу.

Як повідомлялося, 6 серпня лідер Вільної демократичної партії Німеччини (ВДП) Крістіан Лінднер зазначив, що Європі слід тимчасово відмовитися від спроб домогтися вирішення питання про статус Криму і спробувати поліпшити відносини з Москвою. "Ми маємо знайти вихід із цієї безвиході", - заявив він в інтерв'ю медіа групі Funke, додавши, що до питання про Крим треба ставитися як до "довгострокової тимчасової ситуації, щонайменше, наразі".

У свою чергу координатор політики ФРН щодо Росії Гернот Ерлер, коментуючи заяви К.Лінднера, погодився, що спочатку необхідно покласти край кровопролиттю в Донбасі, а потім порушувати питання про Крим.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА