15:51 10.08.2017

Порошенко: Влада України продовжує робити все для звільнення Чийгоза та інших політв'язнів Кремля

2 хв читати
Порошенко: Влада України продовжує робити все для звільнення Чийгоза та інших політв'язнів Кремля

Президент України Петро Порошенко запевнив, що влада країни продовжує робити все можливе для звільнення з Російської Федерації незаконно засуджених російськими судами з політичних мотивів громадян України.

"Українська влада продовжує робити все, щоб звільнити (незаконно заарештованого в окупованому Росією Криму заступника голови меджлісу кримськотатарського народу - ІФ) Ахтема Чийгоза та всіх політичних в'язнів Кремля", - написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook П.Порошенко в четвер удень.

Він також процитував частину останньої промови А.Чийгоза перед винесенням йому вироку, в якій заступник голови меджлісу кримськотатарського народу, зокрема, наголошує, що ніякої кримінальної справи проти нього немає, а судилище проти нього влаштовує країна-загарбник Криму, в якої немає на це права.

"Ці слова Ахтема Чийгоза, які він виголосив в останній мові перед вироком, повністю відображають злочинний характер судилища, який влаштувала РФ проти українців та кримських татар, які виступили на захист своєї Батьківщини", - зазначив президент України.

Як повідомлялося, А.Чийгоза затримали 29 січня 2015 року в Криму за підозрою в організації та участі в масових заворушеннях 26 лютого 2014 року, фактично - за участь в мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею кримського парламенту, коли мітингувальникам протистояли проросійські активісти, зокрема з партії "Русское единство".

7 серпня 2017 року прокурор Анастасія Супряга попросила для А.Чийгоза покарання у вигляді позбавлення волі терміном на вісім років із відбуванням у колонії загального режиму.

9 серпня адвокат Микола Полозов А.Чийгоза повідомив, що вирок незаконно заарештованому в окупованому Криму заступнику голови меджлісу кримськотатарського народу буде оголошено 11 вересня.

<<< назад

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА