13:50 22.08.2017

Найближчим часом відбудеться телефонна розмова лідерів країн "нормандського формату"

2 хв читати
Найближчим часом відбудеться телефонна розмова лідерів країн "нормандського формату"

Телефонні переговори лідерів країн "Нормандського формату" (Україна, Німеччина, Франція, Росія) відбудеться в найближчому майбутньому, заявляє міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Я знаю, що найближчим часом заплановано телефонну розмову. Сенс цієї телефонної розмови в обговоренні питань безпеки та звільнення заручників", - сказав П.Клімкін у вівторок у Києві, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" про можливість проведення зустрічі лідерів держав у "Нормандському форматі".

Міністр анонсував детальнішу інформацію про майбутню телефонну розмову найближчим часом.

П. Клімкін зазначив, що питання особистої зустрічі лідерів країн ще обговорюється.

"Щодо зустрічі персональної, це питання ще обговорюється. Ми прийдемо до цього тільлише тоді, коли матимемо бачення, яким чином просуватися далі", - додав міністр.

Як повідомлялося, 2 серпня перший заступник спікера Верховної Ради, представник України в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з питань врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко анонсувала зустріч в "нормандському форматі" (Україна, Франція, Німеччина, Росія) на рівні політичних радників в серпні для обговорення підготовки переговорів лідерів держав. "Зараз йдеться про зустріч особисто в серпні політичних радників президентів", - сказала вона в інтерв'ю одному з українських телеканалів.

За словами І.Геращенко, ключовими аспектами на переговорах будуть виконання досягнутих домовленостей лідерів "нормандської четвірки" в рамках нещодавньої телефонної розмови, зокрема стабілізація ситуації з безпекою, але також і обговорення можливості проведення зустрічі на рівні глав держав.

"Я не виключаю, що гра Кремля полягає в тому, що Німеччина заходить у вибори, які у них у вересні, і, можливо, РФ намагається блокувати ці особисті зустрічі. ... Мені здається, що Росія намагалася поставити на паузу "Нормандський формат", з огляду на вибори у Франції, з огляду на вибори в Німеччині, бо там потрібно відповідати на дуже неприємні питання, щодо ситуації з безпекою, щодо причетності російської армії та зброї до цього конфлікту ", - висловила вона припущення.

І.Геращенко також наголосила, що зустріч лідерів у "нормандському форматі" "рано чи пізно вона повинна бути, краще раніше". За її словами, також вкрай важливо, щоб на зустрічі були досягнуті конкретні результати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА