13:16 04.09.2017

Соратники Саакашвілі очікують провокацій на українсько-польському кордоні 10 вересня

2 хв читати
Соратники Саакашвілі очікують провокацій на українсько-польському кордоні 10 вересня

У партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі заявили про підготовлювані провокації на українсько-польському кордоні в пункті пропуску "Краковець" у день прибуття в Україну екс-президента Грузії, екс-голови Одеської облдержадміністрації М.Саакашвілі 10 вересня.

"Ми очікуємо, що буде перекрито пункт "Краковець". Можливо, буде перекрито дорогу, що веде до пункту, під виглядом ремонтних робіт. Ми очікуємо провокацій з боку таких політиків, як Ляшко (лідер Радикальної партії Олег Ляшко - ІФ), Мосійчук (народний депутат від фракції Радикальної партії Ігор Мосійчук - ІФ), Кива (лідер Соціалістичної партії України Ілля Кива - ІФ). Ми також маємо інформацію, що в східних регіонах готуються групи тітушків, щоб влаштувати бійки і провокації", - розповіла на прес-конференції в понеділок у Києві член ради "Руху нових сил" Ольга Галабала.

При цьому вона наголосила: "Ми очікуємо провокацій з боку влади. Але нашою реакцією буде – сміх. З порушниками нехай розбираються правоохоронні органи".

О.Галабала розповіла, що нині М.Саакашвілі перебуває в Євросоюзі, де зустрічається з політиками для того, щоб заручитися їхньою підтримкою.

"Європейські країни визнають законність перебування Саакашвілі на їхній території. Він там перебуває згідно з паспортом громадянина України (закордонний паспорт - ІФ), в якому є шенгенська віза до 2023 року. Наявність цього документа для європейців є законною підставою перебування на території європейських країн", - наголосила вона.

За її словами, очікується, що до пункту пропуску в день прибуття М.Саакашвілі приїде багато його прибічників, вони мають намір поводитися коректно, не влаштовувати провокацій, можливо, облаштують наметове містечко.

"Але ніхто нікуди "прориватися" не буде", - запевнила О.Галабала.

У свою чергу адвокат Маркіян Галабала наполягає, що М.Саакашвілі був позбавлений українського громадянства незаконно, має право повернутися в Україну і звернутися до влади з питання відновленню громадянства.

"Ми не виключаємо, що на підставі офіційного звернення держави Грузія Саакашвілі буде затримано в пункті пропуску "Краковець", доставлено на територію України для вирішення питання екстрадиції. Така опція залишається", - сказав він.

Адвокат наголосив: "Особа, яка користується правовим захистом держави Україна, не може бути видана іноземній державі. Саакашвілі, і в статусі громадянина, і в статусі особи, яка має право постійно проживати в Україні, користується правовим захистом держави Україна".

Як повідомлялося, 26 липня стало відомо, що президент України Петро Порошенко видав указ, яким позбавив громадянства України М.Саакашвілі. Сам політик у цей час перебував у США, пізніше він прибув до Польщі за українським паспортом, потім вирушив до Литви. Нині він знову в Польщі.

16 серпня М.Саакашвілі анонсував, що повернеться в Україну 10 вересня через пункт пропуску "Краковець" (Львівська обл.).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА