14:28 08.09.2017

Кучма сподівається, що Порошенко внесе до ВР законопроект про реінтеграцію Донбасу найближчим часом

2 хв читати
Кучма сподівається, що Порошенко внесе до ВР законопроект про реінтеграцію Донбасу найближчим часом

Представник України в тристоронній контактній групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі (ТКГ), другий президент України (1994-2005 рр.) Леонід Кучма сподівається, що президент України Петро Порошенко найближчими днями внесе до Верховної Ради проект закону про реінтеграцію Донбасу.

"Я розумію, що він потрібний, і знаю, що повністю цей закон готовий", - сказав Л.Кучма на брифінгу в п'ятницю в Дніпрі перед врученням стипендій президентського фонду "Україна".

За його словами, до 18 жовтня Україна має дати відповідь на це питання під час переговорного процесу.

"Є зобов'язання у рамках тристоронніх консультацій. Я знаю, що цей документ підготовлений повністю, я переконаний, що президент подасть сьогодні-завтра на затвердження його Верховній Раді", - сказав Л.Кучма.

Як повідомлялося, наприкінці серпня керівник фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов заявляв, що законопроект про деокупацію (реінтеграцію) Донбасу буде внесений до ВР після того, як його схвалить РНБО в остаточній редакції.

4 вересня представник президента України у Верховній Раді, народний депутат фракції "БПП" Ірина Луценко заявила, що закон про реінтеграцію Донбасу нині підготовлений уже цілком, за винятком питання введення в регіон миротворчої місії, обговорення якого триває.

"Основні ключові тези, які прописані: Росію названо агресором - це те, чого від нас вимагають партнери, те, чого потребує Україна, під що, власне, вводяться санкції європейської та світової демократичної спільноти, які, нарешті, зупиняють агресора. Ми запроваджуємо поняття самооборони відповідно до 51-ї статті Статуту Організації Об'єднаних Націй: це дасть нам можливість вийти з поняття "антитерористична операція" і перейти в легітимність застосування Збройних сил України, сил спеціального призначення та Національної гвардії України", - розповіла І.Луценко.

7 вересня П.Порошенко заявив, що законопроект про реінтеграцію Донбасу буде представлений громадськості і міжнародному співтовариству для обговорення найближчим часом. За його словами, українська громадськість матиме можливість повноцінно ретельно його обговорити, а вирішальне слово в цьому питанні буде за народними депутатами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА