10:18 15.09.2017

ППорошенко пропонує створити міжнародну групу друзів деокупації Криму; обговорить ініціативу на ГА ООН

2 хв читати
ППорошенко пропонує створити міжнародну групу друзів деокупації Криму; обговорить ініціативу на ГА ООН

Президент України Петро Порошенко ініціює створення міжнародної групи друзів деокупації Криму з метою координації спільних дій у цьому напрямі.

"Я хотів би запропонувати ідею створення міжнародної групи друзів деокупації Криму, щоб координувати спільні кроки та дії. І я планую обговорити цю ініціативу в деталях у Нью-Йорку на Генасамблеї ООН", - сказав він під час 14-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії "Чи став світ новим? І що це означає для України?" в Києві у п'ятницю.

П.Порошенко наголосив, що Україна виступає за мирне витіснення Росії з окупованого нею Криму.

За його словами, санкції проти РФ мають бути введені згідно з Мінськими домовленостями, а ціна агресії повинна вдарити по агресору.

"Санкції проти Росії мають бути впроваджені повністю за Мінськими домовленостями й відновлений повністю український суверенітет щодо Криму та Донбасу... Вони повинні повернути те, що незаконно забрали", - наголосив президент України.

На 14-у щорічну зустріч Ялтинської європейської стратегії (YES) у Києві зібралися десятки відомих світових політиків. Серед спікерів першого пленарного дня YES - віце-президент Європейської комісії з питань Енергетичного союзу Марош Шефчович; лауреат Нобелівської премії з економіки Пол Кругман; державний секретар США (2013-2017) Джон Керрі; прем'єр-міністр Великої Британії (2010-2016 рр.) Девід Кемерон; державний секретар США (2005-2009 рр.) Кондоліза Райс; президент Європейського банку реконструкції та розвитку Сума Чакрабарті; міністр оборони США (2006-2011) Роберт Гейтс; колишній спікер Палати представників Конгресу США Ньют Гінгріч; філософ і письменник Бернар-Анрі Леві; генеральний директор Vitol Ян Тейлор; член наглядової ради Інституту вивчення війни генерал Джек Кейн; екс-директор Агентства національної безпеки США Кіт Александер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА