14:16 21.09.2017

Тимошенко, Порошенко та Бойко є лідерами електоральних симпатій українців

2 хв читати
Тимошенко, Порошенко та Бойко є лідерами електоральних симпатій українців

Сім українських партій мають шанси потрапити до Верховної Ради на найближчих виборах, а фаворитами серед кандидатів у президенти є лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, нинішній президент України Петро Порошенко та керівник фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко.

Як свідчать результати опитування, проведеного Центром соціальних досліджень "Софія", якби зараз в Україні відбувалися парламентські вибори, то партія "Батьківщина" набрала б 12% голосів виборців, "Опозиційний блок" - 11,2%, "Блок Петра Порошенка "Солідарність" - 10,5%, "Самопоміч" - 7,1%, "Радикальна партія Ляшка" - 6,4%, партія "За життя" - 5,9%, партія "Громадянська позиція" - 5,3%.

Також шанси подолати п'ятивідсотковий бар'єр має партія "Свобода", за яку готові голосувати нині 4,6%, партія "Рух нових сил" Міхаела Саакашвілі має підтримку 3,6% серед тих респондентів, хто має намір наразі брати участь у парламентських виборах.

36,4% опитаних точно мають намір голосувати на найближчих парламентських виборах в Україні. 34,5% точно не впевнені, але схиляються до того, щоб брати участь у виборах. 18% точно не голосуватимуть і 8,5% відсотка не впевнені, але швидше за все не братимуть участі у виборах.

Водночас, якби нині в Україні відбувалися вибори президента країни, то найкращі шанси вийти у другий тур мали б Ю.Тимошенко (13,5%), П.Порошенко (12,8%) і Ю.Бойко (11,2%).

Рейтинг інших потенційних кандидатів у президенти, згідно з цим опитуванням, становить менше ніж 7%: за Олега Ляшка готові проголосувати 6,6% виборців, за одного з лідерів партії "За життя", позафракційного нардепа Вадима Рабіновича - 6,2%, за лідера "Самопомочі", мера Львова Андрія Садового - 5,4%, за лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка - 5,3%, за М.Саакашвілі - 4,2%, за лідера партії "Свобода" Олега Тягнибока - 3,1%, за співака Святослава Вакарчука - 2,7%, за позафракційного нардепа Дмитра Яроша - 1,5%, за прем'єр-міністра Володимира Гройсмана - 1,1%, за мера Києва Віталія Кличка - 1% респондентів.

Це опитування проводилося з 4 по 13 вересня в усіх регіонах України, крім непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей і Криму. Було опитано 2111 респондентів, статистична похибка не перевищує 2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА