15:24 21.09.2017

Більшість українців не схвалюють роботу Порошенка, Гройсмана та Парубія на їхніх посадах

3 хв читати
Більшість українців не схвалюють роботу Порошенка, Гройсмана та Парубія на їхніх посадах

Понад 74% українців не схвалюють роботу президента Петра Порошенка, прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, голови Верховної Ради Андрія Парубія на їхніх посадах, близько двох третин вважають, що ситуація в Україні йде в неправильному напрямі, свідчать результати опитування.

Згідно з опитуванням, проведеним Центром соціальних досліджень "Софія", 45,6% респондентів категорично не схвалюють роботу П.Порошенка на посаді президента, 29% скоріше не схвалюють, 18,1% скоріше схвалюють і 3,4% цілком схвалюють.

Роботу В.Гройсмана на посаді прем'єр-міністра повністю не схвалюють 45,7%, скоріше не схвалюють 28,5%, скоріше схвалюють 17,9% і цілком схвалюють 2,9% респондентів.

Категорично не схвалюють роботу А.Парубія 49,3% опитаних, 24,9% скоріше не схвалюють, 14,3% скоріше схвалюють, 2,8% цілком схвалюють.

Також 37,8% українців, які взяли участь в опитуванні, вважають, що справи в Україні однозначно йдуть у неправильному напрямі, 24,5% - швидше в неправильному напрямі, 15,9% вважають, що ситуація в Україні розвивається швидше в правильному напрямі і 3,9% - що однозначно в правильному напрямі. При цьому 12,8% зазначили, що Україна розвивається і в правильному, і в неправильному напрямах одночасно.

Головним завданням, яке необхідно вирішувати наразі в Україні, респонденти вважають урегулювання конфлікту на Донбасі (59,1%), боротьбу з корупцією (41,5%), зниження тарифів на послуги ЖКГ (36,1%), зниження цін на продукти й товари народного споживання (30,6%), збільшення пенсій (22,9%), боротьбу з безробіттям (20,3%), поліпшення соціального захисту населення (19,2%), відкриття нових підприємств, виробництв (16,1%), нормалізацію відносин із Російською Федерацією (10,8%), скасування депутатської недоторканності (10,4%), реформування судової системи (7,4%), зміцнення економічних і політичних зв'язків із Європою (5,7%).

Згідно з опитуванням, 68,3% українців не підтримують проведення активних бойових дій з метою повернення Україні непідконтрольних територій Донбасу і 22,7% підтримують такий варіант, навіть якщо це призведе до конфлікту з Росією.

Крім того, 38,2% опитаних вважають, що врегулювання конфлікту на Донбасі має відбутися шляхом повернення територій, підконтрольних так званим ДНР і ЛНР, до складу України, як це було до 2014 року. 18,3% респондентів вважають, що непідконтрольні території Донбасу мають отримати особливий статус і широку автономію на державній частині України. 13,1% вважають, що Україна має відгородитися від окупованих територій Донбасу, а вони - залишитися невизнаними республіками. 12,7% вважають, що так звані ДНР і ЛНР мають провести референдум під контролем міжнародних спостерігачів, і жителі цих територій повинні самі вирішити, як вони хочуть далі жити. 5,2% вважають, що Україна має офіційно визнати "незалежність" ДНР і ЛНР у рамках тих "кордонів", які склалися на сьогодні. І тільки 1,1% вважають, що конфлікт має вирішитися шляхом входження непідконтрольних територій Донбасу до складу Російської Федерації.

Це опитування проводилося з 4 по 13 вересня у всіх регіонах України, крім непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей і Криму. Було опитано 2111 респондентів, статистична похибка не перевищує 2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенатор США Грем: Путін - не легітимний президент, закликаю адміністрацію Байдена підтримати включення РФ до списку країн-спонсорів тероризму

Виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні критично важливе - Зеленський на зустрічі з Гремом

Президент Литви: Ми маємо бути тими, хто встановлює правила для майбутнього, не Путін

Зеленський зустрівся із сенатором США Гремом у Києві - посольство США

Боррель про EURO5 млрд військової допомоги: Ми продовжимо підтримувати Україну, чого це не коштувало б

Глава Євроради закликав зміцнити оборонний потенціал Європи, перейти в режим "воєнної економіки"

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гумдопомоги Україні - Стефанчук

Комітет із нацбезпеки обговорив поправки щодо регламентації вилучення транспорту в законопроєкті про мобілізацію - Фріз

Китай розглядає можливість участі в інавгураційному Саміті миру - посол Китаю у Швейцарії

ЄС: Російські вибори на тимчасово окупованих територіях України незаконні

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА