12:09 22.09.2017

Хліб може різко подорожчати в разі приватизації державних агрохолдингів - "Наш край"

2 хв читати
Хліб може різко подорожчати в разі приватизації державних агрохолдингів - "Наш край"

Приватизовувати прибуткові державні підприємства "Аграрний фонд" і "Державна продовольчо-зернова корпорація" не можна, оскільки це спровокує різке зростання цін на продукти харчування, йдеться у зверненні співголови партії "Наш край" Олександра Мазурчака до Кабінету Міністрів України.

Він зазначає, що продаж державних агрохолдингів посилить вплив монополістів на ринку харчових продуктів і призведе до подальшого зростання цін.

"У разі приватизації одних із найбільш прибуткових держпідприємств в Україні приватний бізнес одразу отримає додаткові активи, що надасть йому можливість контролювати ще більший потік зернової сировини та встановлювати свої ціни для виробників круп, м’яса, молочної продукції та хліба. Як наслідок, українці їстимуть ще менше, а монополісти і надалі багатітимуть. Необхідно негайно зняти з торгів два найприбутковіші агрохолдинги, від яких сьогодні залежить стабільність цін на ринку", - зазначив О.Мазурчак.

Співголова партії "Наш край" нагадав, що нещодавно уряд скасував регулювання цін на соціальні продукти, що дало змогу монополістам встановлювати свої ціни та призвело до значного подорожчання продуктів харчування першої необхідності.

"У липні уряд відмовився регулювати ціни на продукти, хибно вважаючи, що держрегулювання цін не виправдовує себе. Тепер ринок контролюють аграрні та торговельні олігархи, які на власний розсуд встановлюють ціни. Якщо влада віддасть у приватні руки державні агрохолдинги – на ринку залишаться лише вони, і стримувати ціни вже не буде кому", - переконаний О.Мазурчак.

У партії "Наш край" вимагають від уряду припинити політику затикання дірок у бюджеті за рахунок розпродажу прибуткової державної власності. "Продаж цих агропідприємств дасть одномоментно кілька мільярдів гривень для затикання дірок у соціальних видатках, але призведе до втрати прибуткових держактивів та остаточно позбавить уряд впливу на ринок продуктів харчування. Кабмін має працювати на українців, а не на олігархів", - резюмував О.Мазурчак.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенатор США Грем: Путін - не легітимний президент, закликаю адміністрацію Байдена підтримати включення РФ до списку країн-спонсорів тероризму

Виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні критично важливе - Зеленський на зустрічі з Гремом

Президент Литви: Ми маємо бути тими, хто встановлює правила для майбутнього, не Путін

Зеленський зустрівся із сенатором США Гремом у Києві - посольство США

Боррель про EURO5 млрд військової допомоги: Ми продовжимо підтримувати Україну, чого це не коштувало б

Глава Євроради закликав зміцнити оборонний потенціал Європи, перейти в режим "воєнної економіки"

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гумдопомоги Україні - Стефанчук

Комітет із нацбезпеки обговорив поправки щодо регламентації вилучення транспорту в законопроєкті про мобілізацію - Фріз

Китай розглядає можливість участі в інавгураційному Саміті миру - посол Китаю у Швейцарії

ЄС: Російські вибори на тимчасово окупованих територіях України незаконні

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА