20:24 24.09.2017

Меркель прокоментувала підсумки виборів до парламенту

1 хв читати
Меркель прокоментувала підсумки виборів до парламенту

Канцлер Німеччини і голова Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Ангела Меркель прокоментувала підсумки виборів до парламенту країни. Про це повідомляє телеканал ZDF в своєму Twitter.

"Ми (ХДС) - найуспішніша політична сила, у нас є мандат на формування уряду і ніхто не зможе сформувати його проти нас", - заявила Меркель.

Раніше німецькими виданнями ZDF і ARD були опубліковані перші дані екзитполів на виборах до німецького Бундестагу. Правлячий блок Меркель ХДС/ХСС втримав лідерство, набравши 33,5% голосів. На другому місці знаходиться Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН) на чолі з Мартіном Шульцем. Вони отримали 21% голосів.

Трійку замикає ультраправа партія "Альтернатива для Німеччини", за неї віддали свої голоси 13% виборців. Таким чином, ця партія вперше увійде до парламенту ФРН.

Партія "Вільні демократи" набрала 10% голосів, Ліва партія та партія "Зелені" отримали по 9% голосів. Явка на вибори в Бундестаг склала 75%, в 2013 році цей показник був на рівні 71,5%.

За даними ZDF, блок Меркель показав найгірший результат за останні кілька років. У 2013 році за ХДС/ХСС проголосували 41,5% виборців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА