15:54 26.09.2017

Угорська влада через "мовну норму" українського закону заграє зі своїм виборцем - Балога

2 хв читати
Угорська влада через "мовну норму" українського закону заграє зі своїм виборцем - Балога

Українська влада та політики перебільшують значущість погроз Угорщини у зв'язку з ухваленням та підписанням закону України про освіту, який містить так звану мовну норму, вважає позафракційний народний депутат, екс-голова Закарпатської облдержадміністрації Віктор Балога.

"Радив би усім спокійніше сприймати заяву міністра закордонних справ Угорщини. Не думаю, що вона матиме якісь серйозні наслідки. Бо за цими словами стоїть виключно внутрішня політика самої Угорщини, а Україна, на жаль, для них всього лише інструмент загравання з електоратом", - написав В.Балога на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Він зазначив, що угорці є складовою частиною української влади - угорець є в коаліції, угорські партії на Закарпатті є частиною провладної більшості. "Це говорить про те, що в українській політиці їх насправді все влаштовує, а гострі заяви - лише відігравання на власного виборця. А українські політики роблять з цього більшу проблему, ніж вона є насправді", - пояснив він.

Раніше цього дня на сайті Міністерства закордонних справ Угорщини з'явилася заява, згідно з якою угорський уряд має намір блокувати всі подальші рішення Європейського Союзу, спрямовані на зближення ЄС з Україною з огляду на підписання президентом України Петром Порошенком закону "Про освіту".

"Угорщина блокуватиме будь-які ініціативи, вигідні Україні, в міжнародних організаціях, особливо в ЄС", - сказав глава МЗС Угорщини Петер Сіятро.

Як повідомлялося, 25 вересня, президент України Петро Порошенко підписав закон України №2145-VІІІ "Про освіту", ухвалений Верховною Радою 5 вересня 2017 року.

Закон, серед іншого, визначає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова, але, відповідно до освітньої програми, можуть викладатися одна або кілька дисциплін двома та більше мовами - державною, англійською, іншими офіційними мовами Європейського Союзу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА