15:17 28.09.2017

Україна не має наміру звертати увагу на заяви Держдуми РФ щодо закону про освіту

2 хв читати
Україна не має наміру звертати увагу на заяви Держдуми РФ щодо закону про освіту

Україна не має наміру реагувати на заяви Державної думи Російської Федерації щодо закону "Про освіту", заявляє президент України Петро Порошенко.

"Звичайно ж, ми не повинні і не будемо звертати увагу на ці істеричні заяви Державної думи Російської Федерації, яку давно прозвали тюрмою народів, з якої ми вирвалися і - я наголошую - до якої ніколи не повернемося", - сказав П.Порошенко на зустрічі з працівниками освітньої сфери в Києві в четвер.

Як повідомлялося, 28 вересня набув чинності "Про освіту", який, зокрема, визначає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова, але відповідно до освітньої програми можуть викладатися одна або кілька дисциплін двома і більше мовами - державною, англійською мовою, іншими офіційними мовами Європейського Союзу. Особам, які належать до національних меншин, гарантується право навчання рідною мовою разом з українською мовою в окремих класах (групах) комунальних закладах дошкільної та початкової освіти.

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявляє, що способи імплементації статті закону "Про освіту" щодо мови навчання будуть уточнені в законі "Про середню освіту". За її словами, проект цього закону вже розробляється.

Держдума РФ 27 вересня прийняла заяву про неприпустимість запровадження обмежень в Україні для здобуття освіти рідними мовами корінними народами і національними меншинами, в якій, зокрема, зазначено, що підписаний президентом України закон "Про освіту" "стане актом етноциду російського народу в Україні".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА