16:39 02.10.2017

Два комітети ВР і група "Мінська платформа" у вівторок обговорять законопроект про відновлення суверенітету України в ОРДЛО - Гопко

2 хв читати
Два комітети ВР і група "Мінська платформа" у вівторок обговорять законопроект про відновлення суверенітету України в ОРДЛО - Гопко

Законопроект про особливості державної політики з відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької та Луганської областей буде розглянуто на спільному засіданні двох парламентських комітетів і неформальної депутатської групи "Мінська платформа" у вівторок, 3 жовтня, повідомила голова комітету із закордонних справ Ганна Гопко.

"Уже відбулися консультації з міжнародними партнерами, і стратегічно важливо провести обговорення в українському парламенті, який візьме відповідальність, і дозволити представникам різних фракцій поставити запитання, щоб було об'єднання навколо цього надзвичайно важливого питання про повернення Донбасу", - повідомила Г.Гопко на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп у понеділок.

Вона уточнила, що законопроект буде розглянуто на спільному засіданні комітетів із закордонних справ та з питань європейської інтеграції, а також групи "Мінська платформа". За словами Г.Гопко, на засідання запрошено заступника голови Адміністрації президента України Костянтина Єлісєєва та представників Ради національної безпеки і оборони України.

Раніше розгляд цього законопроекту у рамках "Мінської платформи" анонсувала перший заступник спікера Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко. "У нас буде можливість обговорити законопроект і важливість його ухвалення в рамках парламентської "Мінської платформи" цього тижня. І, звичайно, законопроект пройде необхідну процедуру розгляду, окрім широкої міжфракційної дискусії у рамках "Мінської платформи", - в профільному комітеті і потім у сесійній залі", - розповіла віце-спікер в понеділок.

Неформальна депутатська група "Мінська платформа" функціонує у Верховній Раді з 2016 року з метою обміну інформацією та пошуку шляхів мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА