13:39 05.10.2017

"Наш край" закликає ЦВК розпустити Ічнянську виборчу комісію за невиконання рішення суду

2 хв читати
"Наш край" закликає ЦВК розпустити Ічнянську виборчу комісію за невиконання рішення суду

Центральна виборча комісія (ЦВК) має розпустити виборчу комісію м.Ічня Чернігівської області, яка, відповідно до рішення суду, незаконно сформувала непропорційні округу на виборах до новоствореної об'єднаної територіальній громаді, йдеться в заяві прес-служби партії "Наш край".

Згідно з рішенням Чернігівського обласного апеляційного суду, другий раз формування невідповідних округів до Ічнянської ОТГ визнано незаконним.

"Суд встановив, що Ічнянська міська виборча комісія діяла з порушенням закону, сформувавши непропорційні округи. Цим же рішенням комісію вдруге зобов'язали створити нові округу для виборів в ОТГ відповідно до закону про місцеві вибори. Комісія не виконала раніше ухваленого рішення Київського апеляційного адміністративного суду і залишила в силі свою постанову про непропорційне формування округів. Ми переконані, що комісія свідомо сформувала округи так, щоб зірвати вибори. Тому вимагає від ЦВК розпустити виборчу комісію і сформувати нову", - заявляють у партії.

Як наголошується в повідомленні, Ічнянська міська виборча комісія в порушення ст.17 закону "Про місцеві вибори" утворила непропорційні виборчі округи: в найменшому 125 виборців, а в найбільшому 2 тис 138. "Причому від кожного з них обиратимуть одного депутата, тобто округи свідомо нарізали під "своїх кандидатів", - зазначають у партії.

29 вересня 2017 року Київський апеляційний адміністративний суд скасував рішення виборчої комісії, зобов'язавши її створити 26 округів, в кожному з яких має бути приблизно 700 виборців - відповідно до чинного законодавства України. Однак комісія проігнорувала рішення суду і залишила в силі свою постанову.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА