18:50 05.10.2017

Фракція "Опоблок" оскаржить у КС окремі положення пенсійної реформи і закон "Про освіту"

1 хв читати
Фракція "Опоблок" оскаржить у КС окремі положення пенсійної реформи і закон "Про освіту"

Політрада партії "Опозиційний блок" у четвер ухвалила рішення доручити однойменній фракції направити звернення до Конституційного Суду України про визнання неконституційними окремих положень закону, що впроваджує пенсійну реформу, а також визнати таким, що не відповідає Конституції України, закон "Про освіту".

"Доручити фракції партії "Опозиційний блок" у Верховній Раді направити звернення до Конституційного Суду України щодо визнання неконституційними окремих положень закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій". Цей закон підвищує пенсійний вік, порушує Конституцію України, обмежуючи можливість мільйонів громадян отримувати пенсії", - повідомляється на сайті партії за підсумками засідання політради.

Фракції також доручено направити звернення до КС про визнання таким, що не відповідає Конституції України, закону "Про освіту", що "суперечить Європейській хартії регіональних мов у частині обмеження прав національних меншин навчатися рідною мовою".

Окрім цього, політрада ухвалила рішення про те, що обласні партійні організації мають взяти участь у місцевих виборах в об'єднаних територіальних громадах 29 жовтня 2017 року та "забезпечити перемогу кандидатів від партії "Опозиційний блок" та їх обрання до місцевих рад, на посади сільських і міських голів".

Серед ухвалених рішень - призначено на 17 жовтня проведення конференції з виборів голови і керівних органів Харківської регіональної організації "Опозиційного блоку" з подальшою реєстрацією в органах юстиції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА