20:30 09.10.2017

ПА НАТО продовжила стратегічне обговорення з Україною і Грузією питання чорноморської безпеки

2 хв читати
ПА НАТО продовжила стратегічне обговорення з Україною і Грузією питання чорноморської безпеки

Парламентська асамблея НАТО на пленарному засіданні в Бухаресті ухвалила резолюцію "Зміцнення стабільності та безпеки в Чорноморському регіоні" з урахуванням поправки української делегації, що передбачає продовження стратегічного обговорення з Україною і Грузією питання чорноморської безпеки, повідомила глава української делегації, народний депутат Ірина Фріз (фракція "Блок Петра Порошенка").

На своїй сторінці у Facebook вона вказала, що ця поправка також передбачає подальше посилення співпраці в рамках діяльності НАТО, спрямованого на зміцнення безпеки в регіоні та реалізацію політичного рішення щодо подальших кроків із імплементації рішення Бухарестського саміту 2008 року.

"Тоді питання надання Україні і Грузії Плану дій щодо членства було відкладено, але підтверджено, що в довгостроковій перспективі країни зможуть бути членами Альянсу. Резолюція ПА НАТО де-юре створює підстави для того, щоб ми розпочали вибір алгоритму з підготовки набуття членства в НАТО", - пояснила І.Фріз.

Вона нагадала, що Україна після ухвалення закону щодо євроатлантичної інтеграції "повернулася до активного політичного процесу підготовки до вступу в Альянс, важливою умовою для цього є отримання Плану дій щодо членства".

Нардеп наголосила, що Україну очікує "ще багато роботи", але політична підтримка з боку партнерів сприяє "таким змінам і відкриває двері для євроатлантичної інтеграції України".

Крім того, І.Фріз повідомила, що ПА НАТО ухвалила проект резолюції "Протистояти використанню інформації як зброї". "У резолюції загрози в інформаційній сфері з боку Росії стоять поруч із погрозами з боку Ісламської держави. Країни Альянсу публічно визнають, що кампанія з дезінформації і підриву спрямована на ослаблення і дестабілізацію євроатлантичної спільноти", - зазначає вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА