14:16 10.10.2017

Турчинов: Коли РФ буде визнано країною-агресором, туди будуть їздити лише розвідники і шпигуни

2 хв читати
Турчинов: Коли РФ буде визнано країною-агресором, туди будуть їздити лише розвідники і шпигуни

Після визнання РФ країною-агресором з території України туди зможуть в'їжджати лише люди, які виконують спеціальні завдання, зокрема, розвідники і шпигуни, вважає секретар національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

"Коли цю країну буде визнано агресором, туди будуть їздити лише розвідники і шпигуни. Так чи ні? Якщо він розвідник, ми знайдемо, як його туди переправити. Якщо він шпигун, то нічого робити ... Я вважаю, що після визнання (РФ - ІФ ) країною-агресором їздити туди зможуть ті люди, які виконують специфічні функції", - сказав О.Турчинов на виставці спецтехніки в Києві у вівторок, відповідаючи на запитання про доцільність законопроекту щодо заборони в'їзду до РФ державних чиновників, зареєстрованого у Верховній Раді.

Він також відзначив активну діяльність "п'ятої колони" із дестабілізації ситуації в Україні. За словами О.Турчинова, вона також проявляється і в здійсненні терористичної діяльності.

Як повідомлялося, у Верховній Раді 9 жовтня було зареєстровано законопроект про тимчасове обмеження права громадян України на виїзд до РФ. Законопроектом запропоновано тимчасово ввести обмеження для державних службовців на виїзд з України до РФ, він не поширюється на співробітників дипломатичних служб. До списку виключень внесені ситуації, коли службовці виїжджають до держави-агресор для одержання невідкладного медичного лікування або участі в похоронах близького родича, якщо це підтверджено відповідними документами. За порушення тимчасового обмеження на виїзд з України до РФ запропоновано ввести адміністративну відповідальність.

Законопроект передбачає, що тимчасове обмеження діятиме до визнання Верховною Радою такими, що втратили силу рішень про забезпечення прав і свобод громадян та правового режиму на тимчасово окупованій території України і про визнання РФ державою-агресором.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА