14:27 10.10.2017

Турчинов: Київ працює над вирішенням питання надання систем протиповітряної оборони

2 хв читати
Турчинов: Київ працює над вирішенням питання надання систем протиповітряної оборони

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов наголошує, що надання Україні летальної зброї - це, перш за все, політичне питання, країна має потребу передусім у системах протиповітряної оборони.

"Нас передусім цікавить не просто якась зброя, а військові технології, сучасні технології, які піднімуть українську зброю на новий якісний рівень, і у неї взагалі не буде конкурентів", - сказав він журналістам у вівторок у Києві на 14-й міжнародній спеціалізованій виставці "Зброя та безпека-2017".

Секретар РНБО зазначив, що для України є принциповим "прийняте рішення щодо летальної зброї, тому що це зовсім інший формат нашої співпраці". За його словами, це реально для виконання, "зокрема для підписаних документів у Будапешті щодо суверенітету нашої держави".

"Тому це передусім політичне питання", - наголосив О.Турчинов.

Він також зазначив, що є й інші питання, які Україні необхідно швидко вирішувати, і Київ сподівається на співпрацю з партнерами.

"Передусім це стосується протиповітряної оборони. Дійсно нам потрібні нові розробки, надійні системи, які захистять Україну від будь-якої агресії з повітря, чи то крилатих ракет, чи то російських літаків. Це питання актуальне, і ми в цьому напрямі працюємо", - додав секретар РНБО.

Він також зазначив, що Україна випускає ефективні протитанкові комплекси.

"Українські протитанкові комплекси, які виробляє "Луч" (держпідприємство " Державне Київське конструкторське бюро "Луч" - ІФ) ... ракетні протитанкові комплекси - вони не мають аналогів. Величезний попит на цю продукцію. Останні розробки унікальні. Аналогів, я впевнений, не мають і наші стратегічні партнери. Немає в світі танка, який не можуть знищити наші сучасні протитанкові ракетні комплекси", - розповів О. Турчинов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА