13:25 11.10.2017

Порошенко: Росія й далі нахабно ігнорує взяті на себе зобов'язання щодо Мінських домовленостей

2 хв читати
Порошенко: Росія й далі нахабно ігнорує взяті на себе зобов'язання щодо Мінських домовленостей

Російська Федерація, як і раніше, порушує узяті на себе зобов'язання в рамках Мінських домовленостей і не хоче повертатися в міжнародне правове поле, заявив президент України Петро Порошенко.

"Росія продовжує нахабно порушувати взяті на себе зобов'язання. Також Москва продовжує нахабно закривати очі на наші наполегливі заклики, на заклики міжнародного співтовариства повернутися в міжнародне правове поле. Ці вимоги чітко зафіксовані і в резолюціях Парламентської Асамблеї Ради Європи. Однак Росія робить вигляд, що йдеться не про неї. Москва продовжує ігнорувати свої зобов'язання в рамках Мінських домовленостей", - заявив президент України на пленарному засіданні Парламентської Асамблеї Ради Європи в середу в Стратбурзі.

П.Порошенко нагадав, що війська РФ досі перебувають на території України - як в Криму, так і на Донбасі.

"Зброю також постачають створеним Росією незаконним формуванням. Кожен день надходять дедалі тривожніші звістки про грубе порушення прав людини на окупованих територіях", - зазначив глава Української держави.

Глава української держави висловив сподівання, що Російська Федерація почне виконувати Мінські домовленості. "Розраховуємо, що, нарешті, Росія розпочне виконання зобов'язань з безпеки відповідно до Мінських домовленостей. Також очікуємо, що ці кроки нададуть можливість просунутися і в питанні розгортання миротворчої операції ООН на Донбасі", - сказав П.Порошенко.

Він наголосив, що Україна неодноразово доводила свою готовність до мирного врегулювання ситуації, штучно створеної Росією. П.Порошенко нагадав, що лише протягом 2017 року Україна тричі ініціювала тривалі режими припинення вогню на Донбасі, проте російські війська та їхні прибічники порушували їх майже одразу.

За словами глави держави, ухвалений українським парламентом закон про створення умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей теж свідчить про готовність України досягти миру.

Пізніше, відповідаючи на запитання делегата ПАРЄ, П.Порошенко наголосив, що Україна виконала політичну частину Мінських угод на 95%.

"Ми імплементували 95% політичного пакета Мінська. Чого ми очікуємо від Росії? Пакета з безпеки. Перш за все, припинення вогню", - сказав президент України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

НАТО засуджує атаку Ірану на Ізраїль і закликає до стримування

Генсек ООН закликав до стриманості та деескалації на Близькому Сході після удару по Ізраїлю

Президент Ізраїлю назвав повітряну атаку Ірану "оголошенням війни"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА