14:43 11.10.2017

Порошенко: Питання звільнення заручників і політв'язнів не просувається, їх кількість зростає

2 хв читати

 Кількість заручників на Донбасі зростає, а питання їх звільнення не вирішується, заявив президент України Петро Порошенко.

"Не просувається і питання про звільнення заручників і політв'язнів. Не можу не згадати про Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Романа Сущенка та багатьох інших. Уже понад два роки ми боремося за звільнення 63-річного Ігоря Козловського, відомого релігієзнавця, який залишився в окупованому Донецьку, щоб доглядати за хворим сином. Також у неволі перебуває 28-річний Станіслав Асєєв, журналіст, який не боявся писати правду про життя на окупованому Донбасі. І таких особистих історій українських заручників більше ніж сотня. Більше того, кількість заручників на Донбасі лише зростає", - сказав П.Порошенко на пленарному засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи в середу в Страсбурзі.

Він наголосив, що українських громадян умисно захоплюють "із цинічним розрахунком: щоб шантажувати Україну, яка ніколи не покине своїх громадян ні в Криму, ні на Донбасі, ні в російських в'язницях".

"Також системні репресії перетворили Кримський півострів на острів несвободи і землю страху. В окупованому Криму Росія застосовує найгірші практики радянської репресивної машини. Кожен, хто не приймає так званого возз'єднання з Росією, стає жертвою довільних затримань, переслідувань, катувань, позасудових страт і нелюдяного поводження", - сказав президент України, нагадавши, що "буквально днями заступник голови кримськотатарського меджлісу Ахтем Чийгоз отримав так званий вирок від окупаційної влади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА