18:11 11.10.2017

Порошенко закликав генсека РЄ сприяти звільненню українців, утримуваних в РФ і на окупованих територіях

1 хв читати

Президент України Петро Порошенко на зустрічі в Страсбурзі закликав генерального секретаря Ради Європи (РЄ) Турбьерна Ягланда до активізації зусиль РЄ щодо захисту прав людини на території окупованого Криму, а також зі звільнення громадян України, яких утримують в Росії і на окупованих територіях.

"Президент України закликав активізувати роль Ради Європи у захисті прав людини на території окупованого українського Криму. Він звернувся до генерального секретаря РЄ з проханням використовувати всі наявні механізми для виправлення критичної ситуації з правами людини на півострові. Глава держави закликав генерального секретаря РЄ більш активно брати участь у зусиллях зі звільнення громадян України, яких незаконно утримують в окупованих Криму та Донбасі і на території Росії", - повідомляє прес-служба українського президента за підсумками зустрічі.

П.Порошенко також наголосив на необхідності консолідації всіх інституцій РЄ для продовження системного тиску на Росію для виконання нею вимог Ради Європи про припинення агресії проти України.

Глава Української держави подякував Раді Європи за підтримку, зазначивши, що від самого початку агресії Росії Комітет міністрів і Парламентська Асамблея рішуче виступили на захист територіальної цілісності і суверенітету України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА