20:09 11.10.2017

МЗС України закликає світову спільноту змусити Росію припинити розправу над кримськими татарами

2 хв читати
МЗС України закликає світову спільноту змусити Росію припинити розправу над кримськими татарами

 Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з черговою хвилею безпідставних обшуків і незаконних затримань громадян України в Бахчисараї (Крим).
"Наступ окупантів проти тих, хто проти окупаційного режиму, кримськотатарських активістів і українців, в черговий раз свідчить про продовження Росією репресивної політики з метою викорінити будь-яке інакомислення і залякати населення Кримського півострова. Крім того, цілеспрямовані обшуки в будинках мусульман свідчать про переслідування за релігійною ознакою ", - йдеться в заяві МЗС в середу.
У відомстві зазначили, що за результатами обшуків незаконно затримали 6 осіб, крім того, не менше 9 активістів були затримані тільки за те, що прийшли підтримати співвітчизників і перебували біля місць проведення обшуків.
У МЗС зазначили, що Росія продовжує зухвало і цинічно порушувати свої міжнародно-правові зобов'язання, резолюції Генеральної Асамблеї ООН від 27 березня 2014 року "Територіальна цілісність України" і від 19 грудня 2016 року "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь ( Україна) ", наказ Міжнародного суду ООН щодо застосування заходів у рамках позову України проти РФ про застосування Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.
"Закликаємо міжнародне співтовариство активно виступити на захист прав і свобод жителів Кримського півострова і змусити Росію припинити злочинну розправу над незгодними з окупацією", - закликають в МЗС.
Як повідомлялося, в Бахчисараї в середу в шести будинках кримських татар співробітники ФСБ проводили обшуки. Прес-служба управління ФСБ по Республіці Крим і місті Севастополі повідомила, що співробітники ФСБ припинили в Криму діяльність бахчисарайського осередку організації "Хізб-ут-Тахрір аль-Ісламі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА