08:40 12.10.2017

У сенаті США критикують адміністрацію Трампа за затримку з введенням затверджених санкцій проти РФ

2 хв читати
У сенаті США критикують адміністрацію Трампа за затримку з введенням затверджених санкцій проти РФ

Затягування адміністрацією президента США реалізації санкцій пакета щодо РФ ставить під сумнів її відданість підписаним законам про санкції проти Росії, Ірану і КНДР, вважають американські сенатори Джон Маккейн і Бен Кардін.
"Затримка ставить під сумнів прихильність адміністрації Трампа закону про санкції, який був підписаний більше двох місяців тому після декількох місяців публічних дебатів і переговорів в Конгресі. У них було багато часу, щоб зосередити свої зусилля на цьому", - йдеться в поширеній заяві сенаторів.
"Крім того, що адміністрація не зробила нічого до крайнього терміну, схоже, не було зроблено значних дипломатичних зусиль спільно з нашими союзниками в Європі, щоб збільшити тиск на Москву. Наміри Конгресу були зрозумілими, і вони відображають позицію переважної двопартійної більшості на користь закону" , - наголошується в повідомленні.
На початку серпня президент США Дональд Трамп підписав закон про санкції щодо РФ. Закон також передбачає введення обмежувальних заходів відносно Ірану і КНДР.
ЗМІ повідомляли при цьому, що американський лідер не впевнений, що деякі положення підписаного ним закону про санкції проти РФ, Ірану і КНДР відповідають американській конституції.
Так, Д.Трамп висловлював побоювання, що закон може обмежувати повноваження президента, що заборонено конституцією. Крім того, президент вважає, що санкції можуть ускладнити взаємодію США з союзниками.
В адміністрації Д. Трампа заявляли, що не проти введення додаткових обмежувальних заходів проти Росії, але не схвалюють пункту в затвердженому Конгресом законі, що передбачає, що президент не зможе скасувати санкції проти РФ без схвалення конгресменів. Саме це в Білому домі і вважають неправомірним обмеженням повноважень президента.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА