12:27 12.10.2017

Президент увів до складу Націнвестради керівників Cargil, General Electric, ArselorMittal та ще 14 міжнародних компаній

3 хв читати
Президент увів до складу Націнвестради керівників Cargil, General Electric, ArselorMittal та ще 14 міжнародних компаній

Президент України Петро Порошенко затвердив особовий склад Національної інвестиційної ради, до якої увійшли президент Європейського банку реконструкції і розвитку Сума Чакрабарті та керівники двох британських компаній - голова правління і гендиректор компанії Arcelor Mittal Limited Лакшмі Нівас Міттал та генеральний директор компанії Unilever NV Пол Палмен.

Відповідний указ №317/2017 "Питання Національної інвестиційної ради" від 10 жовтня 2017 року оприлюднено на офіційному сайті глави держави. Указ №365 від 29 серпня 2016 року доповнено в ньому абзацом такого змісту: "У роботі Ради з правом дорадчого голосу беруть участь представники Американської торговельної палати в Україні та Європейської бізнес асоціації".

Крім того, до складу Націнвестради увійшли голова правління Louis Dreyfus Holding B.V. Маргарита Луї-Дрейфус, гендиректор і президент групи компаній Vitol Holding B.V. Ян Тейлор, голова правління німецької компанії Меtro AG Олаф Кох і генеральний директор французької компанії Еngie SA Ізабель Кочер.

Крім того, за згодою до складу Націнвестради включено керівництво низки американських компаній: голова правління генеральний директор компанії Cargill Inc. Девід Макленнан, старший віце-президент General Electric, президент і генеральний директор компанії GE Transportation Джеймі Міллер, генеральний директор відділення Європа, Близький Схід та Африка банку Citigroup Inc. Джеймс Коулз, президент і генеральний директор компанії Holtec Іпternational, Inc. Кріс Сінгх, віце-президент корпорації International Finance Corporation Дімітріс Цицирагос, гендиректор компанії Bunge Limited Сорен Шродер.

До складу ради за згодою також включені президент державної нафтової компанії Азербайджану SOCAR Ровнаг Абдуллаєв, голова правління та генеральний директор групи компаній DP World (ОАЕ) Султан Ахмед Бін Сулайем, голова ради директорів компанії Huawei Technologies Co., Ltd (Китай) Яфан Сунь, президент і гендиректор компанії Posco Daewoo Corporation (Республіка Корея) Кім Янг-Санг.

Згідно із затвердженим складом Національної інвестиційної ради, що додається, її очолює президент П.Порошенко, а секретарем є радник глави держави Борис Ложкін.

До неї також входять прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, міністр фінансів Олександр Данилюк, перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, міністр інфраструктури Володимир Омелян, міністр юстиції Павло Петренко. Також до складу ради включені голова Адміністрації президента України Ігор Райнін та його заступник Дмитро Шимків, а за згодою - голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Право дорадчого голосу отримали також представники Американської торговельної палати та Європейської бізнес асоціації.

Указ набуває чинності з дня опублікування.

Як зазначив на своїй сторінці в соцмережі Facebook Б.Ложкын, склад Національної інвестиційної ради почав формуватися майже рік тому. " Практично кожен учасник запрошувався особисто, кожен підтвердив свою участь. І список ще поповнюватиметься", - повідомив він.

При цьому Б.Ложкін зазначив, що для всіх, які увійшли до складу ради, є місце на інвестиційній карті України. Кожен є орієнтиром для інших компаній своєї галузі. Але головне - має досвід роботи у багатьох країнах, і через платформу НІР може запропонувати своє бачення першочергових кроків щодо вдосконалення бізнес-клімату в Україні.

Як повідомлялося, Національну інвестиційну раду засновано 29 серпня 2016 року. П.Порошенко цього дня затвердив положення про Національну інвестраду, звільнення Б.Ложкіна з посади голови Адміністрації президента та його призначення секретарем Національної інвестиційної ради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА