15:14 12.10.2017

Резолюція ПАРЄ щодо українського закону про освіту містить подвійні стандарти

2 хв читати
Резолюція ПАРЄ щодо українського закону про освіту містить подвійні стандарти

Перший заступник голови Верховної Ради, член української делегації в ПАРЄ Ірина Геращенко заявляє про наявність подвійних стандартів у резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи за підсумками розгляду закону України "Про освіту", зокрема її мовної статті.

"Резолюція, прийнята за ініціативою угорської і румунської делегації, має подвійні стандарти. Нам вдалося збити майже всі найодіозніші поправки, на жаль, не всі", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Вона висловила жаль, що електронне жеребкування під час обговорення рапорту щодо освітнього закону вибирало переважно угорських і румунських доповідачів, а з української делегації виступили лише троє доповідачів - Володимир Ар’єв, Борислав Береза і Костянтин Усов. При цьому політик зазначила, що деякі представники румунської та угорської делегацій робили "агресивні заяви".

"Чекаємо висновки Венеціанської комісії і працюємо далі, над реформуванням країни і над посиленням нашої єдності. Всередині країни і назовні", - додала перший віце-спікер ВР.

І.Геращенко резюмувала, що українська сторона залишається відкритою до діалогу і "готова обговорювати будь-які наші закони, бо вони європейські".

Як повідомлялося, ПАРЄ на осінній сесії провела термінові дебати щодо ухваленого в Україні закону "Про освіту", у тому числі щодо ст.7, що стосується мови викладання, за результатами яких ухвалила резолюцію з рекомендаціями для України, зокрема, виконати зобов'язання, що ґрунтуються на Європейській конвенції про права людини, Рамковій конвенції про захист національних меншин та Європейській хартії регіональних мов або мов меншин. Крім того, Асамблея рекомендує забезпечити гнучкість у забезпеченні імплементації освітньої реформи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА