19:53 12.10.2017

Трамп підписав указ, здатний обійти положення Obamacare

1 хв читати
Трамп підписав указ, здатний обійти положення Obamacare

Президент США Дональд Трамп підписав указ, який, за його словами, дасть старт процесу скасування Obamacare, повідомляє The Hill.

Цим наказом Трамп доручає федеральним агентствам вжити заходів, спрямованих на те, щоб малі підприємства могли об'єднуватися і купувати співробітникам медичні страховки поза системою Obamacare. Також в указі йдеться про необхідність збільшити в країні доступність короткострокових, більш дешевих страхових програм.

За словами Трампа, "це перші кроки по звільненню мільйонів американців від".

Як зазначає видання, процес внесення змін може зайняти кілька місяців, адже указ не вносить конкретних змін в  систему охорони здоров'я, він тільки доручає держорганам розробити нові приписи.

Скасування Obamacare і заміна її на іншу систему охорони здоров'я була однією з ключових передвиборних обіцянок президента США Дональда Трампа. Президент підписав указ про початок процесу скасування медичної реформи Барака Обами наступного ж дня після інавгурації - 21 січня. Проте, конгрес США, більшість в якому утримують республіканці, поки не в змозі узгодити альтернативу Obamacare.

Закон про захист пацієнтів і доступної медичної допомоги, що отримав назву Obamacare, вступив в силу в 2010 році. В результаті медичне страхування в країні стало обов'язковим, однак бюджетні витрати істотно зросли. Трамп упевнений, що можна розробити альтернативну систему медстрахування, яка буде більш ефективною і більш дешевою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

Євросоюзу необхідний "стрибок" в оборонній політиці, вважає Боррель

Свириденко задекларувала 1,9 млн грн доходів за 2023 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА