22:19 12.10.2017

Загальний комітет ПАРЄ і Комітет міністрів не підтримали створення робочої групи з повернення делегації РФ

2 хв читати
Загальний комітет ПАРЄ і Комітет міністрів не підтримали створення робочої групи з повернення делегації РФ

Загальний комітет Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ і Комітет міністрів Ради Європи (КМРЄ) на засіданні в четвер не змогли прийняти рішення про створення робочої групи з реформування РЄ, що передбачає повернення делегації Росії, повідомив постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба
"У продовження вчорашньої драми з доповіддю Ніколетті (члена італійської делегації ПАРЄ Мікеле Ніколетті - ІФ) і поверненням Росії в ПАРЄ. Доповідь передбачала проведення засідання спільного комітету ПАРЄ і Комітету міністрів (КМРЄ). Це коли посли засідають разом з депутатами. На ньому повинні були прийняти рішення про створення робочої групи, яке фактично повинно було шукати шляхи реформи РЄ під повернення Росії ", - написав Д.Кулеба на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в четвер.
Він зазначив, що за сценарієм "адвокатів Росії" навіть факт створення робочої групи повинен був стати сигналом Москві і всім, хто ще не визначився у Раді Європи щодо готовності домовлятися і пошуках рішення.
"Тільки що це засідання завершилося. Позиція уряду України: немає ніяких умов для повернення Росії, не потрібно створювати ніяких робочих груп, діалог між Комітетом міністрів і Асамблеєю може тривати тільки в наявних форматах", - повідомив Д.Кулеба.
За його словами, партнери України були більш дипломатичні, але теж не підтримали створення групи, а "посол Росії і деякі інші посли виступили за створення групи".
"Разом з партнерами ми цю ініціативу завалили. Не буде робочої групи. Кожний орган продовжить дискусії автономно, голова ПАРЄ буде вести двосторонній діалог з головою КМРЄ, а в січні 2018 зберемося на чергове засідання Спільного комітету", - розповів постпред України при РЄ.
Як повідомлялося, ПАРЄ більшістю голосів ухвалила рішення, яке має на меті зняття політичних санкцій з делегації Російської Федерації.
У тексті рішення залишилася норма про те, що ПАРЄ і Комітет міністрів (виконавчий орган Ради Європи) повинні "гармонізувати правила участі і представництва країн-членів в обох статутних органах".
Це рішення повинно заборонити ПАРЄ продовжувати дію обмежень, що накладаються на РФ, без згоди країн-членів. По суті, це ставить під питання схвалення в ПАРЄ будь-яких санкцій проти РФ. З огляду на те, що санкції повинні відновлюватися щорічно, обмеження можуть бути зняті вже в січні.
Дану норму підтримала переважна більшість депутатів ПАРЄ, запропоновані Україною поправки провалилися, причому голоси розділилися в пропорції 60 на 30.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА